17 pimes participaran en el programa RSE.Pime 2015

17 pimes participaran en el programa RSE.Pime 2015

LogoRSE.Pime

 • La nova edició del programa RSE.Pime acollirà finalment 17 empreses, seleccionades entre les 33 candidates.
 • Prop de 100 empreses s'han interessant per participar en el programa, el qual ha estat percebut com una oportunitat per a les pimes per iniciar un procés de gestió de la responsabilitat social.
 • Els directius d'aquestes pimes, procedents de sectors, comarques i plantilles diverses, es reuniran amb un ritme mensual per a desenvolupar l'RSE dins el seu model d'empresa.

Aquesta setmana s'han donat a conèixer les empreses que participaran en el programa RSE.Pime, que està promogut per Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Inicialment s'havia previst que el programa acollís 15 empreses en aquesta nova edició i format, però donades les mostres d'interès i sol·licituds de participació, s'ha optat per ampliar amb dues organitzacions més, de manera que el grup quedarà constituït per 15 pimes i 2 entitats no lucratives. El cas és que també algunes organitzacions sense ànim de lucre hi havien optat, i s'ha cregut que poden ajudar a enriquir el grup de treball.

Pel que fa a les dimensions, el grup estarà constituït per 4 microempreses9 empreses petites i 4 empreses mitjanes. Aquestes són les empreses seleccionades:

 1. AdQualis (Grupo MC Asociados), amb una plantilla de 70 persones, dedicada al serveis integrals de Recursos Humans, i amb seu a Barcelona.
 2. Aragonès Transports, SA, amb una plantilla de 86 persones, dedicada al transport de mercaderies per carretera, i amb seu a Constantí (Tarragonès).
 3. Atenció Primària Alt Camp S.L.P., amb una plantilla de 26 persones, dedicada als serveis d'atenció mèdica, i amb seu a Alcover (Baix Camp)
 4. Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, amb una plantilla de 4 persones i seu a Barcelona.
 5. Containers del Berguedà SL, amb una plantilla de 48 persones, dedicada a la gestió i valorització de residus, i amb seu a Berga (Berguedà).
 6. Criteria RRHH, amb una plantilla de 30 persones, dedicada als serveis de formació i Recursos humans, i amb seu a Barcelona.
 7. Economia Sensible, amb una plantilla de 4 persones, dedicada als serveis de consultoria empresarial, i amb seu a Girona.
 8. Edat 3 sccl, amb una plantilla de 38 persones, dedicada als serveis socials d'atenció domiciliària, i amb seu a Olot (Garrotxa).
 9. Educaonline SL, amb una plantilla de 21 persones, dedicada als serveis de formació, i amb seu a Barcelona.
 10. Finques Rius SL, amb una plantilla de 7 persones, dedicada als serveis immobiliaris, i amb seu a Vilanova i la Geltrú.
 11. Fundació Viver de Bell-lloc, amb una plantilla de 110 persones, dedicada a la integració laboral i social de persones amb discapacitat, i amb seu a Cardedeu
 12. IFTEM Almacenatica, amb una plantilla de 15 persones, dedicada a la formació, i amb seu a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).
 13. Kiddy's World SL, amb una plantilla de 5 persones, dedicada als serveis d'oci, educació i salut infantil i familiar, i amb seu a Barcelona.
 14. Mismaeficacia, SL, amb una plantilla de 25 persones, dedicada als serveis d'atenció mèdica, i amb seu a Girona (Gironès).
 15. Papel Automatic SA (Grup Papelmatic), amb una plantilla de 32 persones, dedicada a la manipulació i distribució productes d'higiene i neteja, i amb seu a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).
 16. Pintados y Derivados (Pinter), amb una plantilla de 80 persones, dedicada als recobriments de tot tipus de peces amb pintura, i amb seu a Barberà del Vallès (Vallès Occidental).
 17. Tarannà Viatges amb sentit, amb una plantilla de 18 persones, dedicada als serveis turísitics, i amb seu a Barcelona.

El programa està destinat a facilitar eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental a partir  de la implantació dels valors d’RSE a la cultura empresarial de les organitzacions

Participants_RSE.Pime_2015Les empreses participants provenen de 10 comarques:

Alt Camp (1)
Berguedà (1)
Garraf (1)
Garrotxa (1)
Tarragonès (1)
Vallès Occidental (1)
Vallès Oriental (1)
Baix Llobregat (2)
Gironès (2)
Barcelonès (6)

 

Participants_RSE.Pime_2015_PlantillaAixí mateix, sumen una facturació total de 43 milions d'euros (2014),  amb una diversitat entre 0,05 i 6,4M€, i tenen un total de 619 persones en plantilla, distribuïdes entre les 4 i les 110 persones.

 

El programa és gratuït per als participants. Està finançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de facilitar eines per a les pimes.

Tal com es va indicar a l'acte de presentació, hi ha la voluntat que l'RSE.Pime esdevingui un programa anual, de manera que cada any hi hagi la possibilitat de sumar-se a l'RSE per mitjà d'un programa concebut per a les pimes.

LogoRSE.Pime.compost

 

Us podria interessar també

Jornada virtual de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2020

El proper 2 de març tindrà lloc la Jornada virtual de Transferència de bones pràctiques de les organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2020 Les organitzacions premiades dinamitzaran tallers on es

La Cambra de Barcelona i Respon.cat treballaran juntes per fomentar la Responsabilitat Social Empresarial

Ambdues entitats segellen en un conveni de col·laboració el compromís de dur a terme accions conjuntes perquè el teixit empresarial català integri els valors de l’RSE. La Cambra de Barcelona s’ha

Innovant en lideratge

L’acte tindrà lloc el 4 d’octubre de 9-14h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. Montalegre 5, 08001 Barcelona) Respon.cat col·labora amb Prisa en l’acte “Innovant en lideratge. Noves tendències