Seminari “Progressar en el Voluntariat d’Empresa”

Seminari “Progressar en el Voluntariat d’Empresa”

Torre Agbar

  • Respon.cat us proposa aquest seminari de 3 sessions (dimecres 6 i 27 de maig i 17 de juny).
  • El voluntariat d'empresa o corporatiu és cada vegada més apreciat per moltes empreses.
  • Podeu inscriure's al seminari complet o sols a la primera sessió del 6 de maig en col·laboració amb Factor Humà (9h a 12'15h a la Torre Agbar). Accés al Programa PDF / Formulari d'inscripció

Interès empresarialDesprés de 10 anys d'experiències, hem de repensar com s'està desenvolupant el Voluntariat d'Empresa o Corporatiu, com es pot millorar la capacitat de crear valor per a totes les parts i com innovar. Als darrers anys s’està incrementant el nombre d’empreses que han llançat programes de voluntariat. Segons un informe d’Adecco i UPS aquests han crescut un 30% al darrer any i el 100% de les empreses que els posaven en marxa, repetien. A través del voluntariat es dona l’oportunitat i es facilita als treballadors/es la possibilitat de participar en iniciatives que responen a les seves inquietuds socials, cosa que permet vincular aquest tipus d’accions a la recompensa emocional. És el voluntariat una eina de generació de confiança?

Reptes. En el voluntariat hi intervenen moltes parts: empresa, voluntaris, destinataris, entitats, i no és fàcil alinear-les. Malgrat les dificultats, estem davant una oportunitat i que podem trobar millors connexions a la gestió dels valors organitzacionals, al desenvolupament de soft skills, als processos d'innovació social...

Format. Respon.cat organitza un seminari amb tres sessions pràctiques per a compartir entre empreses i aprendre de les millors pràctiques. Volem que les empreses que encara no han fet res en aquest camp tinguin l'oportunitat de plantejar-s'ho, i que aquelles que ja hi tenen experiència puguin tenir elements per a fer un nou pas.

Coorganització. El voluntariat d'empresa és cada cop més una de les bones pràctiques en el desenvolupament de la Responsabilitat Social de les Empreses. A més, des de l'òptica de desenvolupament dels Recursos Humans també és cada cop més considerada pels efectes beneficiosos que comporta. Per això, la primera sessió del seminari està coorganitzada amb la Fundació Factor Humà, i hem previst que els participants es poden inscriure a les tres sessions de seminari o bé sols al primer dia.

Context sociocultural. A Catalunya, el voluntariat no és res nou. El que ha resultat nou és el paper actiu de les empreses en aquesta matèria. Empreses i entitats han de saber trobar l'encaix per a sumar i crear el màxim valor per a totes les parts, en un entorn on es trobin còmodes i generi confiança.

Context socioempresarial. L’acció social de les empreses ha evolucionat de manera enorme en la darrera dècada, i actualment es porten a terme, entre d’altres, projectes que permeten crear un impacte social alhora que hi ha una implicació més profunda més enllà de les aportacions econòmiques. Per mitjà d'aquests nous models, el personal de l’empresa pot aportar habilitats i temps alhora que poden desenvolupar valors personals que finalment acaben conformant uns valors d’empresa més proactius i compromesos.

• Quin tipus de projectes interessen a l'empresa? Alineats o no? Alineats amb la necessitat empresarial o amb la necessitat social? Alineats per contingut, per estil, per valors?

• Quin grau d'innovació? Quin Impacte social? Quin risc esteu disposats a assumir?

• Quin valor per a l'empresa, per al voluntari, per als destinataris, per a l'entitat?

• Apareixen preguntes sobre l'impacte a l'empresa: Dóna la resposta esperada? Com s'està aplicant? Es pot millorar? Es comprèn internament? Com s'ha d'alinear?

• I també preguntes sobre l'impacte a l'entorn: Ho valoren bé les organitzacions socials? Genera el millor valor possible? S'integra de manera singular a la realitat social de cada territori?

Dimecres

  • 6 de maig
  • 27 de maig
  • 17 de juny

9h a 12'15h a la Torre Agbar

Destinat als membres de Respon.cat i Factor Humà Inscripció a www.respon.cat

Dues modalitats d'inscripció:

  • Tot el seminari (3 dies)
  • Jornada 6 de maig (primer dia), coorganitzat amb Factor Humà

Accés al Programa PDF

Formulari d'inscripció

Anterior Respon.cat us desitja una Feliç Diada de Sant Jordi
Següent Debat sobre la comunitat com a stakeholder al Fòrum directiu de Respon.cat amb Lozano i la presentació del projecte Focus

També et pot interessar

El Pacte Nacional per a la Reforma horaria es podria signar aquest estiu

Després de més de tres anys de treball, els experts del Consell Assessor per a la Reforma Horària (abans el Grup Motor Reforma Horària) van entregar divendres al govern els

[Article] David Cos: les empreses, cooperatives o no, som decisives en l’articulació dels processos de millora en el nostre entorn

Amb motiu del Dia Internacional del Cooperativisme Respon.cat publica un monogràfic amb articles, reflexions i recursos que posen de manifest que la fòrmula cooperativa és un moldel molt present en

Expressem el nostre condol

Respon.cat vol expressar el seu condol a familiars i amics dels 144 passatgers i dels 6 tripulants víctimes de l’avió sinistrat, de la companyia alemanya Germanwings, que feia el trajecte