Es proclama l’Ideari Respon.cat de la Responsabilitat Social

  • Des de la iniciativa empresarial Respon.cat es convida el món empresarial català a fer-se’l seu 
  • L’Ideari Respon.cat mostra els valors de la Responsabilitat Social i convida a expandir-los i a inspirar l’estil de gestió
  • Un ideari nascut de les empreses membres de Respon.cat per projectar a la societat les idees i valors de l’RSE

En el marc de l’acte dels Premis Respon.cat s’ha proclamat l’Ideari de l’RSE, elaborat des de l’associació per a explicitar i divulgar els valors de la responsabilitat social. La intenció dels organitzadors era que el reconeixement de bones pràctiques i trajectòries empresarials en RSE anés acompanyada d’un missatge al conjunt del món empresarial català sobre la necessitat de fer un pas endavant en els compromisos de responsabilitat socialL’Ideari, que té format de cartell, pretén ser inspirador dels valors que haurien de formar part de les empreses.

Entre altres idees i valors, es manifesta que cada organització és coresponsable del seu entorn social, ambiental, econòmic i emocional alhora que s’afirma la necessitat de lideratges responsables per construir entorns ètics i de gran compromís, amb integritat, transparència, confiança.

IdeariRSE_Respon.cat

 

Al llegir-lo per primer cop, el president d’una de les pimes membres va fer notar que aquest Ideari conté expressions que surten del cor. Efectivament, no es tracta d’un manifest per firmar o adherir-s’hi, sinó d’un missatge que voldríem que estigués present a les parets de molts despatxos, per a inspirar un estil de gestió i un model d’empresa que, cada cop més, hauria de ser la manera de fer empresa.

Proclamació

Ja des dels dies previs a l’esdeveniment, s’havien divulgat algunes expressions de l’ideari per les xarxes socials, però va ser durant l’acte de lliurament de Premis Respon.cat quan es va fer públic. Van ser persones d’empreses membres, pertanyents al grup de treball de comunicació de Respon.cat, les que, des del públic, van fer lectura de fragments de l’Ideari, alhora que s’anava projectant en pantalla. Al final de l’acte tothom es va poder endur exemplars del cartell.

Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, juntament amb Josep Santacreu, president de Respon.cat, i Miquel Valls, president del Consell de Cambres, van triar frases de l'Ideari per al photocall

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, juntament amb Josep Santacreu, president de Respon.cat, i Miquel Valls, president del Consell de Cambres, van triar frases de l’Ideari per al photocall

Els assistents van poder fer-se una fotografia en una instal·lació de photocall, de manera que la imatge sortia automàticament per les xarxes socials i contribuïa a compartir la proclamació de l’Ideari.

Divulgació

Per a compartir l’Ideari s’ha creat una pàgina específica al web, un microsite, on tothom es pot descarregar el document, compartir frases concretes per les xarxes socials, o fer propostes de noves idees i valors. Respon.cat prepararà accions per a divulgar l’Ideari alhora que convida les empreses i organitzacions en general, així com institucions públiques, acadèmiques i agents socials a contribuir a fer-lo arribar a la societat.

Fer arribar el missatge

L’associació està treballant a nivell intern, però també vol fer arribar enfora un missatge potent. Per això, amb els Premis i amb l’Ideari ha volgut adreçar-se a tot el teixit empresarial català i a la societat.

  • En primer lloc, per a dir que som moltes les empreses que hem adquirit aquest compromís de responsabilitat envers la societat, i que Respon.cat vol créixer com l’espai compartit per a totes elles, mostrant-se com una xarxa oberta, dinàmica i amb grans reptes compartits;
  • En segon lloc, per a mostrar que hi ha empreses que han excel·lit en les seves bones pràctiques d’RSE, i donant a conèixer cinc casos que han merescut el reconeixement del jurat dels Premis Respon.cat en la seva primera edició;
  • I en tercer lloc, per a proclamar un ideari que vol arribar a tot el teixit empresarial català, destacant els valors de la responsabilitat social, en un format inspirador: un cartell amb personalitat, pensat perquè moltes empreses se’l puguin penjar.

Vegeu com s’ha elaborat

Anterior Un ideari nascut de les empreses membres de Respon.cat
Següent Nova convocatòria del Màster universitari en Responsabilitat Social on line a la UOC

També et pot interessar

Resum d’agenda Respon.cat per a últims mesos 2015

Us presentem el resum de les activitats previstes de setembre a desembre Per a més informació de cadascuna, cliqueu al damunt si està disponible, o properament en publicarem més informació

Ja estan accessibles els Estatuts de Respon.cat al web

Com a mostra de transparència s’han publicat els Estatuts de Respon.cat al web de l’associació. Respon.cat s’ha constituït en associació i es regirà pels presents Estatuts i els acords vàlidament

Càpsula de coneixement sobre “Cohesió social”

Dimarts 21 de novembre de 14 a 16,30 Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, Barcelona) Cal inscripció prèvia. Es demana puntualitat         Aquest dimarts 21 de novembre