La vida que t’espera: Primera campanya institucional de la Iniciativa per a la Reforma horària

Captura de pantalla 2016-11-29 a les 15.33.41

 
 
 
 

Primera campanya institucional: La vida que t'espera

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha refermat el compromís del Generalitat en el projecte de la Reforma Horària “des del convenciment de la necessitat de reformar els horaris, per tal d’adaptar-los a uns temps més humans, cívics i saludables”. La portaveu del Govern així ho ha assegurat aquest matí durant la roda de premsa per presentar la primera campanya de comunicació de la Generalitat de Catalunya per impulsar la reforma horària.
A l’acte, celebrat a la Sala Torres Garcia, al Palau de la Generalitat, també ha participat el director general de de Difusió, Ignasi Genovès, qui ha destacat que l’objectiu d’aquesta campanya “Trobarem temps dins del temps”que s’inicia avui i es durà a terme fins el 18 de desembre, és “començar a crear consciència i a explicar quins són els beneficis de la reforma horària” per aconseguir una “opinió favorable al procés de Reforma Horària i a la llei que s’està preparant.”
Munté ha dit durant la presentació que “aquest és un canvi per guanyar” al qual es van comprometre el Govern i el Parlament de Catalunya, i en el qual “hi guanya tothom”, sobretot “en igualtat entre les persones, especialment entre dones i homes, en salut i benestar”. En aquest sentit, la consellera ha destacat alguns dels beneficis de la Reforma Horària com ara “compartir temps amb la família i els amics, comprometre'ns socialment, practicar esports, créixer amb la cultura, aprendre coses noves o, simplement, descansar”.
La consellera de la Presidència ha subratllat també que amb l’aplicació de la Reforma Horària, que bàsicament pretén compactar els horaris laborals i avançar l'hora dels àpats i del descans, es guanyarà en la corresponsabilitat pel que fa a la cura dels fills i tasques domèstiques; en temps de descans per a infants i adolescents, de manera que en potenciarem l’aprenentatge i el desenvolupament personal i el seu aprenentatge; i en satisfacció de treballadors i empreses, creant un bon ambient de treball que permeti millorar la capacitat, productivitat i la competitivitat empresarial. “En aquest sentit”, ha apuntat Munté, “guanyaran les dones, millorant les seves expectatives laborals amb les mesures de conciliació horària”.
Consumidors, comerços, actors culturals i de lleure seran altres sectors de la societat que se’n beneficiaran, però “per aconseguir tot això cal una actuació coordinada de tots els agents i de tots els àmbits de la vida quotidiana. Totes les peces han d'encaixar i han d’encaixar a l’hora” ha explicat la consellera.
Munté també s’ha referit al Parlament, on es va crear una Comissió d’estudi per a la Reforma Horària, i actualment “s’està redactant la proposició de llei de Reforma Horària, mitjançant ponència conjunta, amb la previsió que la llei es pugui aprovar d’aquí a pocs mesos”. Una llei que “ha de servir per definir els grans paràmetres de la reforma horària alhora d’encaixar els horaris en els diferents àmbits i per poder aplicar-los en un futur a Catalunya”.
En aquesta línia, la portaveu del Govern ha recordat que també des del Govern s’ha avançat en “els compromisos i en la línia de treball” marcada, “amb la creació del Consell Assessor de la Reforma Horària (CARH)”. Així, “hem constituït les ‘taules quadrangulars’, un procés de concertació amb els agents socials, econòmics, institucionals i experts de sis grans sectors (treball, educació, administració, cultura i oci, comerç i consum i mobilitat) que han d’analitzar les necessitats i mesures concretes que cal aplicar i impulsar en cada un d’aquests eixos”, ha reblat.

"El canvi és possible”

Sabem que el canvi és possible” ha emfatitzat Munté, “i requereix de consens i de molta pedagogia” i per això “estem contents de fer aquest pas endavant amb una campanya als mitjans, que explica i implica a la ciutadania i la fa partícip del projecte”. A més, aquesta primera campanya es completarà amb d’altres, més detallades, per explicar els avantatges d’aplicar la reforma dels hàbits horaris.
En aquest sentit, “la voluntat d’aquest Govern és arribar un acord d’acords, que s’hauria de traduir en un Pacte Nacional per a la Reforma Horària que ens encamini decididament i amb els deures fets cap a tothom cap a l’esperat Moment Zero, el moment en que ja podrem aplicar plenament la Reforma Horària al nostre país i gaudir de tots els beneficis que aquesta implica”, ha conclòs la consellera.
Font: www.reformahoraria.cat

Anterior Innovació, cooperació i internacionalització: inductors claus del desenvolupament econòmic responsable
Següent Reconeixement als Objectius de Desenvolupament Sostenible durant l'acte de lliurament de Premis Respon.cat 2016

També et pot interessar

Quatre pimes membres de Respon.cat mostren el seu lideratge responsable al BizBarcelona

Respon.cat ha celebrat la sessió “Líders empresarials de pimes amb models de negoci socialment responsables” al BizBarcelona. Hi han intervingut Cafès Novell, Tarannà Viatges amb Sentit, Fundació Claror i Mina Pública

Respon.cat engega curs amb un repertori d’actes i jornades sobre temes clau de l’RSE

Quatre esdeveniments que tindran lloc en les properes setmanes que han de permetre reflexionar sobre ètica, parlar del benestar emocional de les organitzacions, debatre sobre la transversalitat dels ODS en

L’RS en pimes i emprenedors, objecte de reflexió en els Tallers observaRSE

Taller sobre la Responsabilitat Social i les Pmes en les Jornades Corresponsables 2018. Corresponsables, empresa membre de Respon.cat, ha prganitzat les Jornades Corresponsables  on s’ha debatut sobre la gestió de