Respon.cat porta el compromís amb el territori, la reforma horària i l’economia circular al Bizbarcelona

Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Canyelles1

  • Tres empreses membres de Respon.cat, Fundació Ampans; EAP Dreta de l’Eixample,  i Lavola exposen casos de bones pràctiques en el desenvolupament del compromís social de les pimes al Bizbarcelona
  • Les tres ponències serviran per elaborar tres vídeos amb contingut d’interès en tres dels vuit Focus de l’RSE a Catalunya: Compromís amb el territori, Desenvolupament del capital humà i Economia circular.

 

Respon.cat va celebrar la sessió “Bones pràctiques en el desenvolupament del compromís social de les pimes” al bizbarcelona, on tres pimes membres de l’associació van mostrar el seu model de gestió basat en l’RSE, vinculat a tres dels focus de l’RSE entre els vuit que composen el Projecte Focus de l’RSE a Catalunya.

Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Ampans2

Jordi Mir, Ampans

Jordi Mir Cisa, responsable qualitat assistencial de la Fundació AMPANS ha posat el focus en el compromís en el territori d’aquesta entitat, tot i subratllant que des d’Ampans el compromís es treballa amb una interacció proactiva amb els grups d’interès valorant la percepció que es projecta, i s’estructura a partir de quatre eixos:

 

  1. Compromís amb la cultura: es promou l’activitat cultural en tota la seva amplitud
  2. Compromís amb el medi ambient: certificació EMAS, escola verda, recollida selectiva, neteja d’entorn, reintroducció de la tortuga mediterrània…
  3. Compromís social: es duen a terme moltes accions, entre les quals podem destacar la de sensibilització social vers la discapacitat, inserció laboral de col·lectius desafavorits, compromís amb les famílies…
  4. Compromís amb l’economia: s’impulsa l’impacte econòmic al territori promovent producte de proximitat i participant en activitats que reforcen el potencial del territori i generen impacte econòmic.
Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Caproger

Maria José Jimenez, EAP Dreta de l’Eixample

Maria José Jiménez de Gaztañondo, responsable del grup de treball de conciliació familiar d’EAP Dreta de l’Eixample, ha explicat com s’ha treballat el pla de conciliació personal i laboral en el Centre d’Atenció Primària Roger de flor, i ha declarat que davant la feminització de la professió mèdica s’ha hagut de repensar el model, i la implementació de mesures de conciliació familiar ha estat una de les primeres línies que s’ha treballat.FeminitzacioMedica Jimenez s’ha mostrat molt satisfeta de l’experiència, i després de sis mesos d’implementació, només pot parlar de resultats positius, tant per part de l’equip de treball com per part de les persones usuàries.

 

Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Lavola4

Miquel Àngel Rubio, Lavola

Miquel Àngel Rubio, responsable de l’Àrea de Canvi Climàtic i Economia Circular de Lavola, ha mostrat com des d’aquesta entitat es treballa amb les empreses per passar d’un model de “reciclatge” a un de “reutilització”: l’economia circular. Rubio ha posat èmfasi en la necessitat per part de les empreses d’aplicar nous plantejamentt en matèria ecoambiental, i ha parlat de la servitització, un terme que segons ell ha d’estar molt present en l’imaginari empresarial si es vol ser efectiu en la sostenibilitat ambiental.

 

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat i Nekane Navarro, responsable tècnica de projectes de Respon.cathan conduït la sessió, remarcant la riquesa que aporta el coneixement d’experiències de bones pràctiques en RSE de cara a transmetre aquest model de gestió amb pràctiques fàcilment extrapolables a qualsevol organització.

Fotos de la sessió

Entrades relacionades

Anterior Respon.cat obre un nucli a Lleida per impulsar la Responsabilitat Social Empresarial
Següent Networking Respon.cat al Bizbarcelona: El repte de la innovació responsable

També et pot interesà

Acte de llançament del Programa RSE.Pime 2018 i cloenda de l’edició 2017

Dimarts 19 de juny se celebrarà l’acte de cloenda de l’RSE.Pime 2017 i llançament de la nova edició. Les pimes interessades en la responsabilitat social poden optar a aquesta nova edició

El COAMB organitza l’acte de presentació de l’Observatori Ambiental de Catalunya

    El Col·legi Ambiental de Catalunya organitza l’acte de presentació de l’Observatori Ambiental de Catalunya.  L’acte tindrà lloc el 19 d’abril a les 18.30 h a l’Ateneu Barcelonès (c.

Participants RSE.Pime us conviden a participar a la nova edició

El programa RSE.Pime és una oportunitat per a les pimes que vulguin iniciar o ordenar la gestió de la seva Responsabilitat Social, sota uns paràmetres de competitivitat empresarial. Podeu trobar