Respon.cat porta el compromís amb el territori, la reforma horària i l’economia circular al Bizbarcelona

Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Canyelles1

  • Tres empreses membres de Respon.cat, Fundació Ampans; EAP Dreta de l'Eixample,  i Lavola exposen casos de bones pràctiques en el desenvolupament del compromís social de les pimes al Bizbarcelona
  • Les tres ponències serviran per elaborar tres vídeos amb contingut d’interès en tres dels vuit Focus de l’RSE a Catalunya: Compromís amb el territori, Desenvolupament del capital humà i Economia circular.

Respon.cat va celebrar la sessió “Bones pràctiques en el desenvolupament del compromís social de les pimes” al bizbarcelona, on tres pimes membres de l’associació van mostrar el seu model de gestió basat en l’RSE, vinculat a tres dels focus de l’RSE entre els vuit que composen el Projecte Focus de l’RSE a Catalunya.

Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Ampans2

Jordi Mir, Ampans

Jordi Mir Cisa, responsable qualitat assistencial de la Fundació AMPANS ha posat el focus en el compromís en el territori d'aquesta entitat, tot i subratllant que des d'Ampans el compromís es treballa amb una interacció proactiva amb els grups d'interès valorant la percepció que es projecta, i s'estructura a partir de quatre eixos:

  1. Compromís amb la cultura: es promou l'activitat cultural en tota la seva amplitud
  2. Compromís amb el medi ambient: certificació EMAS, escola verda, recollida selectiva, neteja d'entorn, reintroducció de la tortuga mediterrània...
  3. Compromís social: es duen a terme moltes accions, entre les quals podem destacar la de sensibilització social vers la discapacitat, inserció laboral de col·lectius desafavorits, compromís amb les famílies...
  4. Compromís amb l'economia: s'impulsa l'impacte econòmic al territori promovent producte de proximitat i participant en activitats que reforcen el potencial del territori i generen impacte econòmic.
Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Caproger

Maria José Jimenez, EAP Dreta de l'Eixample

Maria José Jiménez de Gaztañondo, responsable del grup de treball de conciliació familiar d’EAP Dreta de l’Eixample, ha explicat com s'ha treballat el pla de conciliació personal i laboral en el Centre d'Atenció Primària Roger de flor, i ha declarat que davant la feminització de la professió mèdica s'ha hagut de repensar el model, i la implementació de mesures de conciliació familiar ha estat una de les primeres línies que s'ha treballat.FeminitzacioMedica Jimenez s'ha mostrat molt satisfeta de l'experiència, i després de sis mesos d'implementació, només pot parlar de resultats positius, tant per part de l'equip de treball com per part de les persones usuàries.

Conferencia Bizbarcelona 2017 Respon.cat_Lavola4

Miquel Àngel Rubio, Lavola

Miquel Àngel Rubio, responsable de l’Àrea de Canvi Climàtic i Economia Circular de Lavola, ha mostrat com des d'aquesta entitat es treballa amb les empreses per passar d'un model de "reciclatge" a un de "reutilització": l'economia circular. Rubio ha posat èmfasi en la necessitat per part de les empreses d'aplicar nous plantejamentt en matèria ecoambiental, i ha parlat de la servitització, un terme que segons ell ha d'estar molt present en l'imaginari empresarial si es vol ser efectiu en la sostenibilitat ambiental.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat i Nekane Navarro, responsable tècnica de projectes de Respon.cathan conduït la sessió, remarcant la riquesa que aporta el coneixement d'experiències de bones pràctiques en RSE de cara a transmetre aquest model de gestió amb pràctiques fàcilment extrapolables a qualsevol organització.

Fotos de la sessió

Entrades relacionades

Anterior Respon.cat obre un nucli a Lleida per impulsar la Responsabilitat Social Empresarial
Següent Networking Respon.cat al Bizbarcelona: El repte de la innovació responsable

També et pot interessar

Principis del Pacte Mundial de Nacions Unides

L’any 1999, Nacions Unides va crear el Pacte Mundial -Global Compact en anglès-, una iniciativa internacional proposada pel secretari general Kofi Annan amb la finalitat de fomentar la ciutadania corporativa.

Tres pimes de Respon.cat mostraran les bones pràctiques d’RSE al bizbarcelona

Respon.cat convida tres pimes membres al bizbarcelona per mostrar les bones pràctiques d’RSE en tres àrees clau vinculades al projecte Focus de l’RSE a Catalunya Apunts, Amat Immobiliaris i Aranow intervindran

Pisarello rep Respon.cat i comparteixen la voluntat de treballar per un teixit empresarial més compromès amb la responsabilitat social

Respon.cat i l’alcalde en funcions de Barcelona exploren vies de col·laboració per fer de Barcelona un Territori Socialment Responsable La Junta directiva de Respon.cat ha mostrat la voluntat d’establir aliances amb