[Article #TSR] PIME i TSR

[Article #TSR] PIME i TSR

 

TSR_capçalera_blog_Respon.cat

DepEmpresaConeixement_Jordi_SerretJordi Serret 

Director del Programa d’Atenció a la PIME de la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

 

 

PIME i TSR

El proper 8 de juny compartirem idees i reflexions al voltant d’un concepte “territoris socialment responsables”. Com la diversitat de procedències de les persones participants suggereix, el concepte de ben segur s’enriquirà amb una multiplicitat d’òptiques i punts de vista.

Entenc que una de les òptiques interessants per al debat pot girar al voltant de com aprofundir en el rol de les petites i mitjanes empreses de Catalunya en relació al territori on s’ubiquen, a l’hora de desplegar una sistemàtica d’RSE. No podem oblidar que la PIME catalana representa el 99,8% del total d’empreses, el 70% de l’ocupació i el 60,6% del valor afegit brut del sector privat de l’economia catalana.

El temps que ens ha tocat viure és un temps de grans transformacions on l’empresa és un dels grans motors de canvi. Tots volem -i estic convençut que tant des del món privat com des del públic, treballem en aquesta direcció- una PIME que, en funció de les seves possibilitats, miri d’actualitzar permanentment el seu model de negoci, incorporant innovació i internacionalització com a grans motors de competitivitat. Una PIME que pugui exercir de catalitzador per a donar cos al que proclama el 8è. ODS de Nacions Unides: “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a totes les persones”. Aquesta és l’orientació que compartim des del Departament d’Empresa i Coneixement, on estem convençuts que donar suport a aquelles iniciatives que contribueixin a integrar l’RSE en el dia a dia de les empreses, d’una manera sistemàtica i organitzada, sumat al gran esforç i compromís que representa impulsar un projecte empresarial, no només és contribuir a reforçar la seva competitivitat sinó, i tornant al principi d’aquesta reflexió, fer de la PIME un dels principals actors en l’estructuració d’un territori socialment responsable.

 

-

 

El Departament d’Empresa i Coneixement promou el desenvolupament de la Responsabilitat Social en els àmbits que li són propis, amb una visió de la RSE com a factor de competitivitat de l'empresa.

 

TSR+10Algunes persones i organitzacions participants al Seminari TSR+10, que tindrà lloc el 8 de juny a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, han volgut compartir amb els altres participants i de manera oberta a totes les persones interessades en l’RSE i en el desenvolupament de Territoris Socialment Responsables, una reflexió sintètica sobre el seu punt de vista, sobre alguna acció que porten a terme, sobre alguna proposta… Aquest espai d’aportacions està obert a altres organitzacions que, encara que no participin al Seminari, vulguin contribuir a publicar alguna reflexió vinculada de manera molt sintètica.

TSR_agrupats_Respon.cat

Anterior [Article #TSR] Universitats i Territoris Socialment Responsables
Següent [Article #TSR] Una veritable responsabilitat social

També et pot interessar

Suara Cooperativa celebra 10 anys de serveis d’atenció a les persones

Suara Cooperativa, empresa membre de Respon.cat, celebra 10 anys de serveis d’atenció a les persones. “La cultura de Suara, fruit de la manera de treballar enfocada en les persones, ha permès

Housing First, aposta de país

El dret a l’habitatge està recollit dins el Focus de l’RSE de la Responsabilitat Social: Cohesió Social Suara, empresa membre de Respon.cat, participa en el “Housing First”      

Vols saber més sobre la implementació de la Reforma Horària en empreses? Dimecres pots dialogar amb Fundació Joia

Potser t’agradaria saber més sobre bones pràctiques en Reforma Horària? Aquest proper dimecres 18 de 15 a 17.30h a ESCI-UPF (C. Pujades 1, Bcn), tens una bona oportunitat: es fa una