22 d’abril, dia Internacional de la Terra: bones pràctiques en matèria ambiental

 

  • Amb motiu del Dia Internacional de la Terra, Respon.cat ha elaborat un monogràfic amb bones pràctiques d’organitzacions compromeses en matèria ambiental. 
  • L’agenda local definida pel Projecte Focus amb el Focus “Economia circular” treballa de manera interrelacionada amb l‘agenda global, representada principalment per l’ODS13, l'ODS14 i l'ODS15 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

 

 Celler Credo

El vi biodinàmic Ratpenat neix del compromís entre el Celler Credo i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per a la defensa del medi ambient i dels éssers vius que hi habiten. El 60% dels beneficis d’aquest vi es destinen a projectes que tenen com a objectiu divulgar la importància de la ratapinyada en l’ecosistema i en la conservació d’aquest mamífer a l’entorn de la vinya com a eficient insectívor natural.

Des del 2013 i fins a l’actualitat, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Celler Credo col·laboren per avaluar l’estat de les poblacions de ratpenats a les vinyes i aplicar mesures per conservar-ne les poblacions.

Vegeu el vídeo que es va elaborar amb motiu del reconeixement que el 2016 Respon.cat va atorgar a Celler Credo per les pel programa empresarial ambiental de col·laboració.

 

Parc Roques Blanques

 

El seu programa ambiental es basa en un concepte integral de conservació de la natura, promovent accions que ajuden a fomentar una actitud responsable vers l’entorn. Col·laboren en projectes de biodiversitat i millora ambiental amb diverses entitats amb les quals tracten aspectes tan diferents com el desenvolupament de tècniques i mètodes per minimitzar l’impacte d’emissions atmosfèriques (taüts ecològics, vehicles elèctrics...) i d’altres que contribueixen a conservar i recuperar la biodiversitat en el territori (recuperació i cura d’esquirols, quiròpters, papallones, tortuga mediterrània...).

Durant els últims anys, el Cementiri Roques Blanques ha dut a terme diverses actuacions per a la reducció de l’impacte ambiental de les seves activitats, relacionades amb els seus productes i serveis, i també altres relacionades amb el medi amb l’objectiu de convertir Roques Blanques en un espai ple de vida.

En relació a la millora de les activitats, productes i serveis destaquen la introducció de novetats com la utilització de vehicles elèctrics, el desenvolupament d’una línia de taüts ecològics i serveis funeraris orientats a reduir l’impacte ambiental a causa de l’abandonament de les cendres per part de la ciutadania.

Vegeu el vídeo que es va elaborar amb motiu del reconeixement que el 2015 Respon.cat va atorgar a Celler Credo per les pel programa empresarial ambiental de col·laboració.

Galetes Trias

 

Des del 2014, l’empresa disposa d’un assessorament expert per assegurar no sols el compliment en la seva activitat sinó també el progrés en l’acompliment ambiental a partir del seu compromís.

Arran de la col·laboració amb Fundació Emys, Trias llança una nova gamma de galetes que, seguint la recepta original i centenària, s’elaboren amb ingredients ecològics de proximitat: les “Organic Teules”. Amb aquest nou producte es vol fomentar l’economia i la producció local lligada a la conservació del territori, i li permet obrir una nova línia de negoci. Aquest projecte, literalment és un quilòmetre zero, atès que tant els productors que col·laboren amb l’entitat ambiental Fundació Emys com la fàbrica de Galetes Trias comparteixen el mateix territori.

Vegeu el vídeo que es va elaborar amb motiu del reconeixement que el 2017 Respon.cat va atorgar a Celler Credo per les pel programa empresarial ambiental de col·laboració. 

Edafo

El compost obtingut per EDAFO GM a les seves instal·lacions, registrat com a fertilitzant orgànic amb els noms d’Edaforte® i Edaforte VS®, és un producte utilitzable com a abonament o esmena orgànica, substitutiu dels fertilitzants químics tradicionals, que es poden aplicar en agricultura intensiva i extensiva, grans parcs urbans, reforestació de boscos, etc. Actualment, el nivell d’activitat de l’empresa els ha portat a gestionar 102.000 tn. de residus orgànics a Catalunya, 20.000 tn. a Llevant i 60.000 tn. a la delegació central.

Addicionalment, l’empresa ha desenvolupat un sistema de gestió integrat de la Qualitat i el Medi Ambient, impulsant la implicació i participació de tota la plantilla i dels col·laboradors de la organització. En aquest marc, EDAFO GM ha obtingut la certificació d’aquest sistema de gestió segons les normes UNE-EN 14001 i UNE-EN ISO 9001, la qual garanteix el seu compromís amb la identificació i minimització dels seu impactes ambientals i amb la garantia de la qualitat dels serveis i productes que ofereixen.

 

Anterior Entrevista al recent nombrat president del COAMB, Ricard Vizcarra
Següent Respon.cat us desitja una feliç i responsable Diada de Sant Jordi 2018

També et pot interessar

La consellera Munté presidirà els Premis Respon.cat 2016 junt a l’alcalde de Lleida

El proper 21 de novembre se celebra l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2016 amb la presència de la consellera de Presidència, Neus Munté, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Empreses de Respon.cat reflexionen com comunicar la seva RSE

Ha tingut lloc el Taller de comunicació del lideratge responsable A més de les quatre empreses membres de Respon.cat que participaran al BizBarcelona, altres persones van poder aprofitar el taller de

Trobada de DirComs d’empreses membres de Respon.cat

El passat 12 de juny va tenir lloc la 1a Trobada de Dircoms d’empreses membres de Respon.cat a la seu de GasNatural Fenosa de Barcelona. Aquesta primera trobada ha servit