Representants d’empreses i organitzacions comparteixen reptes per avançar cap a l’empresa saludable

Representants d’empreses i organitzacions comparteixen reptes per avançar cap a l’empresa saludable

  • Aquest matí ha tingut lloc a ESCI-UPF la jornada “Empresa saludable, empresa responsable” amb la participació d’unes 50 persones representants d’empreses i organitzacions.
  • La jornada és una iniciativa del grup de treball sobre Empresa saludable d’empreses membres de Respon.cat que treballa des de fa dos anys per dissenyar eines i espais d’utilitat per a les empreses que vulguin avançar en aquesta estratègia i que està format per: Fundació Claror, DKV, Fundación Salud y Persona, EBA Vallcarca, Unió Catalana d’Hospitals, Fundació Sanitària Mollet, Airpharm i Grup Papelmàtic.
  • Aquesta jornada respon a la voluntat de identificar conjuntament reptes i necessitats de les empreses saludables com a element clau de la Responsabilitat Social.

 

El concepte d’empresa saludable s’està configurant com un element fonamental en la gestió responsable de totes les empreses de tot el món i de qualsevol sector.

A la jornada d’aquest matí hem reflexionat sobre la visió transversal i estratègica de l’empresa saludable, per entendre perquè hem d’avançar cap a l’empresa feliç.

En aquesta línia, a la inauguració de la jornada, Mercè Mullor, vicepresidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services, ha posat de manifest que “ser saludable és la única manera de ser una empresa responsable” i que només les empreses que es preocupin per cuidar aquestes qüestions podran créixer i seguir existint.

A continuació, David Tomás, cofundador i CEO de Cyberclick, ha compartit el seu plantejament sobre les pràctiques que ens poden portar cap a l’empresa feliç. “Perquè una empresa sigui una empresa feliç necessitem definir els valors que caracteritzen la nostra cultura i aconseguir que aquests valors siguin vius, presents en el dia a dia” ha dit Tomás.

Ha exposat, així mateix, alguna de les característiques que ajuden a incorporar aquest plantejament com, per exemple, partir d’un marc de confiança total amb les persones que formen part de l’organització, generar espais per compartir, passar-s’ho bé i celebrar o parlar de felicitat. “Hem de mesurar la felicitat i posar-la al centre de les nostres empreses” ha recomanat a les persones participants.

Després de la conferència inaugural, els membres del grup de treball sobre Empresa saludable de Respon.cat han exposat la definició que aquest grup proposa, així com els àmbits que consideren claus per incorporar bones pràctiques en la gestió:

  • Ester Benach (Fundació Claror) ha compartit la definició d’empresa saludable com aquella que promou i protegeix la salut, la seguretat i el benestar de les persones amb qui interactua, amb un compromís explícit i d’una manera estructurada i continuada: els equips interns i els proveïdors, així com les seves famílies, la clientela i entorn proper.
  • Anna Fornt (Grup Papelmatic) ha detallat les pràctiques que es poden implementar en l’àmbit de l’ambient físic de treball.
  • Joan Pinyol (Fundación Salud y Persona) ha exposat la importància de cuidar l’ambient psicosocial, com a factor preventiu en el sí de les empreses.
  • Socorro Salguero (Airpharm) ha proposat algunes mesures de gestió del temps en el marc de les organitzacions saludables i Antoni Iruela (EBA Vallcarca) ha exposat algunes bones pràctiques portades a terme a la seva empresa.
  • Antoni Iruela (EBA Vallcarca) ens ha parlat també de la importància de la promoció dels hàbits de vida saludables, complementat per Frank Siering (DKV) que ha compartit bones pràctiques concretes en aquest àmbit.
  • Ester Benach (Fundació Claror) ha aprofundit en la responsabilitat de les empreses saludables envers la salut de la clientela i la salut pública en general i Anna Fornt (Grup Papelmatic) ha compartit també les seves pràctiques en la matèria.
  • Per últim, Frank Siering (DKV) ha donat algunes pautes per a la definició d’una estratègia que ens permeti planificar i avançar en el camí proposat.

Després d’aquestes intervencions, s’ha convidat a les persones participants a identificar els àmbits en els quals poden aportar pràctiques de referència i en els que volen compartir espais de treball per millorar. Partint d’aquesta identificació dialogada de necessitats i prioritats s’organitzaran sessions de treball específiques durant l’any 2019.

Per últim, Nekane Navarro (Respon.cat) ha compartit amb els assistents informació sobre l’eina d’autodiagnòstic elaborada per Respon.cat per identificar l’estat de desenvolupament de pràctiques d’empresa saludable, així com els principals resultats de la prova pilot d’aquesta eina realitzada.

Aquesta jornada s’emmarca en el projecte Focus de l’RSE a Catalunya promogut per Respon.cat i que proposa l’agenda local de l’RSE (identificant els temes prioritaris, com ara empresa saludable) i que suposa una adaptació a la realitat catalana de l’agenda global proposada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Fotos de la jornada

Anterior [JORNADA] VI jornada d’RSE: Territori socialment responsable i transparent, organitzada pel Col·legi de Censors i Respon.cat
Següent Fidem, ACM, Caixa Enginyers i UPF mostres bones pràctiques concretes per avançar en els ODS, a la Jornada de TSR i transparència

També et pot interessar

#ODS Objectiu 14: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins

“Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins” és el catorzè dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides per al període 2015-2030 Els

Respon.cat participará en la primera Jornada de RSE del sector belleza #bellezaresponsable organizada por Beauty Cluster Barcelona y Corresponsables

Respon.cat participará en la primera Jornada Anual de Responsabilidad Social Corporativa en el ámbito de la Belleza, organizada por Beauty Cluster Barcelona y Corresponsables.  La jornada tendrá lugar el el

Respon.cat considera molt rellevant l’R+D i les aliances per a fomentar un desenvolupament econòmic responsable

 L’R+D i les aliances són bàsiques per a un desenvolupament econòmic responsableAquestes prioritats estan incloses en Els Focus de la Responsabilitat Social a Catalunya Els Focus de l’RSE a Catalunya inclouen la