Respon.cat reconeixerà Cristóbal Colón, president de La Fageda, per la seva trajectòria en RSE el proper 27 de novembre a Girona

  • Els premis Respon.cat 2018 atorgaran el reconeixement especial a la trajectòria personal pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya a Cristóbal Colón, president de la cooperativa La Fageda.
  • Aquest reconeixement es lliurarà en un acte que se celebrarà dimarts 27 de novembre al Centre Cultural de la Mercè a Girona, obert a tot el públic.

 

 

Paraules de reconeixement del president de Respon.cat a Cristóbal Colón

Els Premis Respon.cat van néixer per reconèixer empreses que haguessin destacat en els compromisos d’RSE. Però darrere les empreses hi ha persones que lideren aquest compromís responsable i el porten cap a l’excel·lència.

Així, per segon cop, el Jurat dels Premis Respon.cat ha volgut reconèixer una persona per la seva rellevància en el desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. I ens ha emplenat de goig que enguany hagi volgut fer un acte d’agraïment a tota la tasca immensa de Cristóbal Colón al capdavant de la Fageda.

En Cristóbal ha estat un gran referent en la transformació dels centres especials de treball i en la capacitat de crear per a les persones amb capacitats diferents un model empresarial que, des de la no lucrativitat, ha estat capaç de fer-se present al mercat i merèixer la confiança per la feina ben feta. I el més important, donar una feina que dignifiqués a un col·lectiu tan necessitat.

La feina és un pilar fonamental en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i en el camí cap a la igualtat per a totes les persones. I La Fageda ha aconseguit generar oportunitats perquè centenars de persones amb especials dificultats puguin construir el seu projecte de vida.

Colón va ser un visionari i va lluitar amb el seu equip de manera incansable per fer front a tots els impossibles i les moltes maltempsades. Anys després, el cas de la Fageda s’estudia a escoles de negoci internacionals.

El fet de tractar-se d’un projecte social no ens ha d’ocultar la realitat d’un gran projecte empresarial. El fet de portar el compromís en el seu ADN no ha de treure mèrit a la gran aposta de responsabilitat social que han portat a terme. La Fageda abordarà els relleus al capdavant i seguirà amb nous reptes però la petjada del Cristóbal sempre serà una font d’inspiració tant per al seu sector com també per a totes les empreses que cerquin somnis impossibles.

Des d’aquí el nostre reconeixement a una figura clau en el camí de la responsabilitat social de les empreses catalanes.

Gràcies per aquest testimoniatge de vida, per tanta humanitat i gràcies per ensenyar-nos el camí, Cristóbal!

 

Josep Santacreu i Bonjoch

President de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances

 

Els Premis Respon.cat 2018 s’organitzen en conveni amb el Departament d’Empresa i Coneixement i en la categoria de bones pràctiques en reforma horària també del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i l’Ajuntament de Girona i amb el suport en comunicació de Corresponsables i Crearsa.

Respon.cat és un organisme que vol implicar les empreses i les organitzacions empresarials més compromeses amb la Responsabilitat Social, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya. És un projecte de país vinculat a la competitivitat sostenible de les empreses, que focalitza l’RSE com a factor estratègic i cultural de les empreses. Neix el 2014 i es constitueix formalment el l 2015, en aquest curt recorregut ha passat de 33 a més de 80 empreses membres.

Entrades relacionades:

Anterior 50 representants d’empreses i organitzacions comparteixen reptes per avançar cap a l’empresa saludable
Següent Canyelles situa l'ètica, la sostenibilitat i la transparència com els tres grans valors de l'RSE, a la presentació de la Guia "No números" feta per al Col·legi d'auditors

També et pot interessar

Oberta la convocatòria 2018 del programa RSE.Pime, un pla d’acció en RSE en 5 sessions

L’edició 2018 del programa RSE.Pime obre la convocatòria, fins al 23 de juliol es poden enviar solicituds de participació. L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de

Creix el risc de pobresa entre dones formades, sobretot després de ser mares

El Projecte Focus de l’RSE a Catalunya va determinar com una de les matèries rellevants el Desenvolupament del Capital Humà dins el Focus de compromís amb el territori. El PuntAvui i

#ODS Objectiu 15: Promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat

“Promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat” és el quinzè dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats