Jornada Gestionar i comunicar els ODS: propostes per a l’empresa

  • El proper 16 de juliol se celebra la Jornada "Gestionar i comunicar els ODS: propostes per a l’empresa" coorganitzada conjuntament amb la UOC, empresa  membre de Respon.cat.
  • Aquesta jornada neix de del Grup de Treball sobre els ODS de Respon.cat per conèixer com estan treballant algunes organitzacions per a l'agenda 2030.

  Inscripcions

 

Les empreses del Grup de Treball sobre ODS de Respon.cat van manifestar, en la seva primera reunió, l’interès en conèixer com es vinculen els ODS a cadascuna de les iniciatives d’RSE i de reporting existents. Amb aquest propòsit, es va plantejar la possibilitat d’organitzar una Jornada en la qual es poguessin presentar cadascuna d’aquestes iniciatives, fent èmfasi en la manera com proposen treballar els ODS.

La Jornada té per objectiu abordar, amb una mirada pràctica, la gestió dels ODS des de l’empresa. Per aquesta raó, estarà estructurada en quatre blocs, que encararan el tema des de diferents perspectives:

  • L’articulació dels ODS amb les diferents iniciatives d’RSE: presentacions de B-Corp, Pacte Mundial, GRI i Economia del Bé Comú.
  • Reflexions sobre com vincular els ODS a l’estratègia de negoci (Taula rodona)
  • Experiències pràctiques de 3 pimes
  • Criteris de comunicació responsable dels ODS

El programa que es presenta a continuació cerca donar resposta a aquesta inquietud de les empreses del Grup de Treball i moltes d’altres, així com obrir un espai de reflexió al voltant de les maneres com les empreses que operen a Catalunya estan integrant els ODS en la seva gestió, vinculant-los a l’estratègia de negoci.

Programa de la Jornada

9:30 – 9:45             Presentació: Mercè Mullor (confirmada), Arnau Queralt (pendent) i Àngels Fitó (confirmada)

9:45 – 10:35            Presentació de les iniciatives i la seva relació amb els ODS

10:35 – 11:20           Taula Rodona: Com vincular els ODS a l’estratègia de negoci (membres del Consell Social de Respon.cat)

11:20 – 11:50           Exposició de 3 pimes sobre la manera com estan abordant els ODS (10 minuts cadascuna)

11:50 – 12:05           Presentació del document sobre comunicació responsable dels ODS a càrrec del Sub-Grup de Treball de Comunicació (del Grup de Treball sobre ODS)

12:05 – 12:30           Debat i preguntes


Lloc: UOC (Avinguda del Tibidabo, 39)

Dia i hora: dimarts, 16 de juliol

Anterior En el Dia Mundial del Medi Ambient aportem algunes dades sobre aquesta matèria de la relació d'empreses compromeses
Següent Suara Cooperativa, una de les guanyadores de l’edició 2019 dels Premis Factor Humà

També et pot interessar

Grup de treball del projecte #FocusRSE i càpsula de coneixement: Desenvolupament del capital humà

Es posen en marxa els grups de treball del projecte Focus de l’RSE a Catalunya.  Qualsevol empresa interessada en participar-hi, es pot inscriure en aquest enllaç. Aquesta sessió inclourà la Càpsula de Coneixement sobre Desenvolupament

Aigües de Barcelona impulsarà un projecte d’economia circular a Sant Feliu de Llobregat

Aigües de Barcelona, empresa membre de Respon.cat, entén l’economia circular i el desenvolupament sostenible com a eixos estratègics de la seva activitat. L’economia circular és un dels elements clau del

Donem la benvinguda a les quatre noves empreses membres de Respon.cat

En les darreres setmanes s’han incorporat quatre noves empreses com a membres de Respon.cat: Fundació Privada Ilersis, Àltima Serveis Funeraris, CreaRSA Responsabilitat Social Audiovisual i TERSA Respon.cat ja acull seixanta-set empreses d’àmbits i