22 d’abril, dia Internacional de la Terra: bones pràctiques en matèria ambiental

 

  • Amb motiu del Dia Internacional de la Terra, Respon.cat ha elaborat un monogràfic amb bones pràctiques d’organitzacions compromeses en matèria ambiental. 
  • L’agenda local definida pel Projecte Focus amb el Focus “Economia circular” treballa de manera interrelacionada amb l‘agenda global, representada principalment per l’ODS13, l'ODS14 i l'ODS15 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

 

 Celler Credo

El vi biodinàmic Ratpenat neix del compromís entre el Celler Credo i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per a la defensa del medi ambient i dels éssers vius que hi habiten. El 60% dels beneficis d’aquest vi es destinen a projectes que tenen com a objectiu divulgar la importància de la ratapinyada en l’ecosistema i en la conservació d’aquest mamífer a l’entorn de la vinya com a eficient insectívor natural.

Des del 2013 i fins a l’actualitat, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Celler Credo col·laboren per avaluar l’estat de les poblacions de ratpenats a les vinyes i aplicar mesures per conservar-ne les poblacions.

Vegeu el vídeo que es va elaborar amb motiu del reconeixement que el 2016 Respon.cat va atorgar a Celler Credo per les pel programa empresarial ambiental de col·laboració.

 

Parc Roques Blanques

 

El seu programa ambiental es basa en un concepte integral de conservació de la natura, promovent accions que ajuden a fomentar una actitud responsable vers l’entorn. Col·laboren en projectes de biodiversitat i millora ambiental amb diverses entitats amb les quals tracten aspectes tan diferents com el desenvolupament de tècniques i mètodes per minimitzar l’impacte d’emissions atmosfèriques (taüts ecològics, vehicles elèctrics...) i d’altres que contribueixen a conservar i recuperar la biodiversitat en el territori (recuperació i cura d’esquirols, quiròpters, papallones, tortuga mediterrània...).

Durant els últims anys, el Cementiri Roques Blanques ha dut a terme diverses actuacions per a la reducció de l’impacte ambiental de les seves activitats, relacionades amb els seus productes i serveis, i també altres relacionades amb el medi amb l’objectiu de convertir Roques Blanques en un espai ple de vida.

En relació a la millora de les activitats, productes i serveis destaquen la introducció de novetats com la utilització de vehicles elèctrics, el desenvolupament d’una línia de taüts ecològics i serveis funeraris orientats a reduir l’impacte ambiental a causa de l’abandonament de les cendres per part de la ciutadania.

Vegeu el vídeo que es va elaborar amb motiu del reconeixement que el 2015 Respon.cat va atorgar a Celler Credo per les pel programa empresarial ambiental de col·laboració.

Galetes Trias

 

Des del 2014, l’empresa disposa d’un assessorament expert per assegurar no sols el compliment en la seva activitat sinó també el progrés en l’acompliment ambiental a partir del seu compromís.

Arran de la col·laboració amb Fundació Emys, Trias llança una nova gamma de galetes que, seguint la recepta original i centenària, s’elaboren amb ingredients ecològics de proximitat: les “Organic Teules”. Amb aquest nou producte es vol fomentar l’economia i la producció local lligada a la conservació del territori, i li permet obrir una nova línia de negoci. Aquest projecte, literalment és un quilòmetre zero, atès que tant els productors que col·laboren amb l’entitat ambiental Fundació Emys com la fàbrica de Galetes Trias comparteixen el mateix territori.

Vegeu el vídeo que es va elaborar amb motiu del reconeixement que el 2017 Respon.cat va atorgar a Celler Credo per les pel programa empresarial ambiental de col·laboració. 

Edafo

El compost obtingut per EDAFO GM a les seves instal·lacions, registrat com a fertilitzant orgànic amb els noms d’Edaforte® i Edaforte VS®, és un producte utilitzable com a abonament o esmena orgànica, substitutiu dels fertilitzants químics tradicionals, que es poden aplicar en agricultura intensiva i extensiva, grans parcs urbans, reforestació de boscos, etc. Actualment, el nivell d’activitat de l’empresa els ha portat a gestionar 102.000 tn. de residus orgànics a Catalunya, 20.000 tn. a Llevant i 60.000 tn. a la delegació central.

Addicionalment, l’empresa ha desenvolupat un sistema de gestió integrat de la Qualitat i el Medi Ambient, impulsant la implicació i participació de tota la plantilla i dels col·laboradors de la organització. En aquest marc, EDAFO GM ha obtingut la certificació d’aquest sistema de gestió segons les normes UNE-EN 14001 i UNE-EN ISO 9001, la qual garanteix el seu compromís amb la identificació i minimització dels seu impactes ambientals i amb la garantia de la qualitat dels serveis i productes que ofereixen.

 

Us podria interessar també

Calidad Pascual, únic gran fabricant amb totes les seves granges certificades en benestar animal

Calidad Pascual, empresa membre de Respon.cat, aconsegueix el certificat Benestar Animal AENOR Conform en els seus 348 granges. Aquesta certificació acredita que totes les granges que proveeixen de llet a

[RESERVA D’AGENDA] Acte de lliurament dels Premis Respon.cat 2017

El 15 de novembre a la tarda tindrà lloc d’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2017 a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. En la tercera edició dels grans premis catalans de

ESTEVE és entrevistada per Corresponsables amb motiu dels Premis Respon.cat 2016

Amb motiu del Premis Respon.cat 2016, ESTEVE ha estat entrevistada per Corresponsables. ESTEVE va rebre el Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat.         “Hem d’estar tots alineats