Ametller Origen comparteix el seu sentit de propòsit amb altres empreses catalanes d’alt compromís

  • El passat divendres vam celebrar el dinar col·loqui amb 1rs/res executives d’empreses membres de Respon.cat a l’Ametller Mercat d’autors.
  • Una cinquantena d’empreses vam debatre sobre els reptes que es plantegen en matèria de sostenibilitat i compromís amb Josep Ametller, cofundador d’Ametller origen.

Volem canviar el món venent bledes” afirma Josep Ametller, cofundador d’Ametller Origen, en el dinar col·loqui anual de primers i primeres executives d’empreses membres de Respon.cat que s’ha celebrat a l’espai Ametller Mercat d’autors.

Una cinquantena de primers executius i executives d’empreses catalanes han assistit al dinar col·loqui que celebra anualment Respon.cat per generar espais de debat sobre com s’estan abordant els reptes empresarials des de la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Des dels seus orígens, ara fa 20 anys, Ametller Origen s’ha mantingut fidel al seu propòsit: promoure un estil de vida més saludable i sostenible facilitant l’accés a una alimentació més nutritiva, plaent i neta, amb un ferm compromís amb la societat i el medi ambient.

En aquesta línia, Josep Ametller ha exposat el projecte revolucionari que estan engegant i que vol ser el punt de trobada de l’agricultura sostenible del sud d’Europa: l’Agroparc. A Ametller li brillen els ulls quan explica el que anomenen el primer “districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu”, una gran àrea de producció circular que generarà més de 3.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts.

Les bones pràctiques que ha explicat i la manera com pretén abordar els reptes de futur han deixat una sensació d’empresa exemplar davant els reptes de sostenibilitat. A més, el cofundador l’Ametller Origen ha evidenciat el seu caràcter emprenedor davant la pregunta de si Ametller Origen té previst créixer, indicant que segur que estan oberts a poder exportar el seu model de negoci en el futur, sempre adaptant-lo a la proximitat de cada territori.

La presidenta de Respon.cat, Mercè Mullor, consellera delegada de Mullor Services, posa en valor les “empreses amb propòsit” que cada vegada estan més presents en el teixit empresarial i que són la resposta, allò que ha de servir d’inspiració i que no s’ha de confondre amb els objectius estratègics. Mullor reconeix que “es pensa erròniament que les empreses només existeixen per guanyar diners, però cal aprofundir perquè hi ha més d’una veritable raó d’existir”.

Les empreses presents al dinar col·loqui son empreses compromeses, innovadores, atrevides, empreses que en moment de pandèmia i malgrat la complexitat del context han gestionat aquest escenari advers des de la responsabilitat social, cercant solucions i fórmules pensant en les persones, han fet bandera del seu propòsit. Són algunes de les moltes empreses que se sumen a la revolució de les empreses amb propòsit.

Us podria interessar també

Entrevista a Jeroni Ferrer, director assistencial de l’ABS Alt Camp Oest, amb motiu del Dia intenracional de la micro, petita i mitjana empresa

Amb motiu del Dia internacional de la micro, petita i mitjana empresa entrevistem al director assistencial de l’Àrea Bàsica de Salut Alt Camp Oest (CAP Alcover, Tarragona), Jeroni Ferrer. Ferrer

Les àrees financeres proposen fer unes càpsules formatives per abordar l’RSE en el seu àmbit

Persones de les àrees financeres d’empreses membres de Respon.cat s’han reunit aquest dilluns 22 de febrer per abordar necessitats i reptes mutus en l’àmbit de la responsabilitat social. Des de

Aliances per enfortir la cohesió social en territoris socialment responsables

S’ha dut a terme la Càpsula de coneixement en RSE sobre “Territoris socialment responsables i cohesió social”. Les aliances entre entitats i pimes del territori poden suposar un impuls clau