Ametller Origen llança la campanya femcami.org per assolir l’objectiu de ser neutres en emissions de CO2

Ametller Origen llança la campanya femcami.org per assolir l’objectiu de ser neutres en emissions de CO2

  • Ametller Origen, empresa membre de Respon.cat, llança la campanya femcami.org per assolir l’objectiu de ser neutres en emissions de CO2 en Abast 1, 2 i 3, vint-i tres anys abans de l’acord de París.
  • En el marc de la seva estratègia de sostenibilitat, la companyia fa una aposta clara amb diverses línies d’actuació com ara l’agricultura sostenible, la recollida selectiva d’envasos en les botigues o la campanya #femcami, per promoure hàbits de vida i consum més saludables i sostenibles.

 

En el marc de la seva estratègia de sostenibilitat, la companyia aposta per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels seus conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat.

Ametller Origen serà el primer retailer en posar en marxa, aquest any, la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues per tal de que aquests tornin a ser un actiu en la seva cadena de valor.

La companyia presenta #FemCamí, un moviment que té com a objectiu promoure uns hàbits de vida i consum més saludables i sostenibles. Ametller Origen durà a terme tallers i jornades, d’acord amb els directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per ajudar en la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat.“Des de l’any 2015 treballem per impulsar canvis que ens permetin minimitzar els efectes de la nostra activitat en el medi ambient. Hem plantat ja 90 llavors, que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de la sostenibilitat i la salut i seguim treballant-hi”, afirma Josep Ametller. La companyia compta amb un Consell Assessor, format per 13 experts, que vetllen pel rigor científic de tota la informació generada i impulsen projectes d’I+D.

Així doncs, Ametller Origen ha donat a conèixer un projecte pioner per ser el primer retailer del territori espanyol en autogestionar la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues. “Durant aquest any, posarem en marxa la recollida selectiva d’envasos a les nostres botigues per assegurar que aquests envasos tornin a ser un actiu a la nostra cadena de valor”, explica Josep Ametller. La companyia ja està treballant amb recicladors i fabricants d’envasos i implicarà als seus consumidors.

Projecte agrícola sostenible

Ametller Origen segueix apostant de manera molt decidida per l’agricultura, un dels tres pilars del Grup. La companyia compta amb un model de negoci d’integració vertical, amb camps de cultiu i fruiters al llarg de tot l’eix de la mediterrània i un obrador central de productes elaborats, ubicat a Olèrdola, que li permet controlar des de l’origen la qualitat dels seus productes.

Amb més de 1.200 hectàrees pròpies, Ametller Origen ha promogut la primera organització de productors de fruita i verdura que s’ha constituït a la província de Barcelona i que ara mateix ja compta amb 15 socis que sumen més de 2.000 hectàrees de conreu.

Per aconseguir ser neutres en emissions de CO2 abans del 2027, la companyia aposta fermament per l’agricultura sostenible. “Reduïm la petjada de CO2 dels nostres conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat”, explica la Directora de Sostenibilitat i I+D+i i coordinadora del Consell Assessor de Sostenibilitat, Amaya Prat.

En aquest sentit, Ametller Origen també ha donat a conèixer el seu compromís amb el benestar animal. “A finals d’aquest any volem que tota la carn que venem a les nostres botigues tingui la certificació WELFAIR”, comenta Prat.

Finalment, en el marc de l’estratègia d’una alimentació saludable i sostenible, la companyia ha revisat i reformulat, durant els dos últims anys, un 50% dels productes de marca pròpia d’acord amb els objectius del pla NAOS del Ministeri de Sanitat,

Consum i Benestar Social. “Assolirem el 100% a finals d’aquest any”, explica la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del Consell Assessor de Salut.

En aquesta línia, Ametller Origen ha anunciat que durà a terme tallers i jornades per fomentar uns hàbits alimentaris més saludables, d’acord amb els directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i ajudar en la prevenció de malalties cròniques com l’obesitat.

Us podria interessar també

Jornada “Reporting i verificació externa de la sostenibilitat”

Respon.cat col·labora en la jornada organitzada pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya el proper 11 de desembre. La jornada girarà entorn de les diferents formes de reporting, la fiabilitat

Vols saber més sobre empreses grans compromeses en RSE? Dimecres pots dialogar amb Menarini

Potser t’agradaria saber més sobre empreses grans compromeses en RSE? Aquest proper dimecres 18 de 15 a 17.30h a ESCI-UPF (C. Pujades 1, Bcn), tens una bona oportunitat: es fa una

Suara cooperativa, nou membre de Respon.cat

Suara cooperativa s’ha incorporat com a membre de Respon.cat, iniciativa empresarial que ja acull trenta-quatre empreses d’àmbits i dimensions molt diverses, totes caracteritzades pel compromís en la responsabilitat social. Suara