[Article #TSR] Un territori verd amb oportunitats per a les persones

 

TSR_capçalera_blog_Respon.cat

Dinamig_Patricia_AngladaPatrícia Anglada Núria Paricio

Tècnica en desenvolupament local DinàmiG

 

 

 

Un territori verd amb oportunitats per a les persones

“La Garrotxa, terra aspre de mala petja”, això diu la dita... però des de tots els agents i persones que vivim a la comarca, s’aposta per ser un territori referent en sostenibilitat, on es vol preservar la natura, potenciar les empreses responsables i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

Al 2015, Respon.cat va atorgar el premi de TSR a la Garrotxa i seguim fent camí, ampliant sectors com el de les energies renovables que complementen la feina ja feta a altres nivells amb més llarga trajectòria... això sí! tots amb el mateix objectiu: ser un territori socialment responsable.

Per compartir les noves passes que s’estan fent s’ha construït una illa energètica al centre de la ciutat amb un estalvi d’emissions previst de 570 tn/any. El projecte de territori té 4 bases estratègiques: millorar en l’estalvi i eficiència energètica els consums dels diferents edificis municipals; millorar en la gestió i manteniment dels boscos de la Garrotxa; consolidar una empresa de reinserció social a l’entorn aprofitament biomassa i crear un sector professional punter en la gestió i control sistemes energètics a la comarca.

Seguint amb aquesta línia, Olot s’acaba de postular per ser prova pilot d’un projecte europeu pioner que facilitarà la inversió en millores energètiques als domicilis i comerços a través del concepte de “tax-financing”.

-

 

DinàmiG és un consorci creat l’any 2016 per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, després d’un procés d’integració funcional de les diferents entitats que treballaven en l’àmbit del desenvolupament econòmic de la Garrotxa. L’objectiu de DinàmiG és la potenciació de l’activitat econòmica i la generació d’oportunitats per a les persones i empreses de la comarca.

DinàmiG treballa a partir del consens polític i territorial, en col·laboració amb els actors del territori i impulsant projectes innovadors. El seus àmbits de treball són l’estratègia de desenvolupament del territori, l’ocupació, la dinamització empresarial, l’emprenedoria, la formació i la promoció del territori.

DinàmiG exerceix una doble funció. Per una banda és l’ens que facilita la definició de l’estratègia del desenvolupament econòmic local de la comarca i per altra executa serveis i projectes, bé directament amb els seus propis recursos, bé indirectament amb la col·laboració estreta amb entitats preexistents com la Fundació d’Estudis Superiors, Turisme Garrotxa i ADRINOC

L’RSE a la Garrotxa es ve treballant des de fa molts anys i des de diferents organitzacions que han anat sumant les seves experiències en benefici del territori. També s'ha impulsat la millora contínua en les empreses que voluntàriament s'han adherit a diferents projectes per incoporar polítiques de Responsabilitat Social a través de la metodologia del Codi de gestió sostenible com a eina de reflexió interna sobre l'impacte de les seves activitats amb una sistemàtica de mesura per obtenir una informació que garanteixi una presa de decisions per contribuir al creixement equilibrat i sostingut del propi territori.

TSR+10Algunes persones i organitzacions participants al Seminari TSR+10, que tindrà lloc el 8 de juny a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, han volgut compartir amb els altres participants i de manera oberta a totes les persones interessades en l’RSE i en el desenvolupament de Territoris Socialment Responsables, una reflexió sintètica sobre el seu punt de vista, sobre alguna acció que porten a terme, sobre alguna proposta… Aquest espai d’aportacions està obert a altres organitzacions que, encara que no participin al Seminari, vulguin contribuir a publicar alguna reflexió vinculada de manera molt sintètica.

TSR_agrupats_Respon.cat

Us podria interessar també

La jornada de transferència dels Premis Respon.cat 2017 aprofundeix en l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre empreses

Més de 50 assistents en la tercera Jornada de Transferència de Bones pràctiques d’RSE mantenen l’alt interès en aquesta sessió-taller. La Jornada pretén aprofundir en la Responsabilitat Social de les empreses

Reunió virtual: El paper de l’RSE en l’estratègia catalana de compra i licitació pública

La compra i contractació pública és un àmbit des del qual es pot influir de manera molt rellevant en l’acceleració del canvi de model econòmic cap al desenvolupament sostenible. És

La complicitat amb els proveïdors és un element clau per assegurar la cadena de valor

El passat 30 de gener es va realitzar la sisena sessió del curs de Responsabilitat Social per a empreses membres de Respon.cat. La sessió va comptar amb Felisa Palacios de Tarannà, viatges