Com ha evolucionat la definició de l’RSE i el concepte de l’ètica a l’empresa

Com ha evolucionat la definició de l’RSE i el concepte de l’ètica a l’empresa

  • En la 2a sessió del programa de Formació en RSE de Respon.cat, Xavier Carbonell, professor d’ESCI -UPF i director de la càtedra Mango de Responsabilitat Social exposa el marc ètic en què es desenvolupa l’RSE a les organitzacions.
  • Durant la sessió s’ha analitzat la cadena de producció d’una empresa tèxtil, trencant tòpics d’un sector d’activitat que desperta moltes susplicàcies.

Desprès de la primera sessió introductòria en què Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, va sentar les bases de la Responsabilitat Social, en la segona sessió agraïm de manera molt especial la contribució de Xavier Carbonell pel seu coneixement i experiència en la matèria.

 

Carbonell ha estructurat la seva ponència en diferents capítols, entre els quals destaquem alguns conceptes bàsics de l’ètica aplicats als negocis i a les organitzacions, els casos d’empresa, els grups d’interès, els cinc vectors de l’RSE i els compromisos o codis ètics que se’n desprenen. Tot plegat en el marc dels drets humans, els riscos ambientals i el deure amb la societat.

Durant la sessió s’han compartit casos pràctics, entre els quals Mango i la seva cadena de producció. Així mateix, s’ha posat a disposició de les persones assistents un paquet de bibliografia molt interessant que permet aprofundir en matèria de Responsabilitat Social.

 


Els contingut del programa de Formació en RSE de Respon.cat són aportats per empreses membres de l’associació ja que és un espai per compartir coneixement i experiències i reforçar així les relacions de les empreses Respon.cat alhora que s’aporten coneixements pràctics de sectors i activitats diverses en matèria de Responsabilitat Social.

Per a més informació, podeu contactar amb formacio@respon.cat.