Desenvolupament del capital humà: persones felices, organitzacions productives

  • Ahir va tenir lloc la reunió del grup de treball del projecte Focus de l'RSE "Desenvolupament del capital humà"
  • Les empreses han de vetllat per a una òptima gestió del temps i de la conciliació de la vida laboral i familiar de l'equip de treball com a un dels factors bàsics de salut, equilibri personal i cohesió social

Ahir va tenir lloc la reunió del grup de treball sobre desenvolupament de capital humà que va incloure la càpsula de coneixement d’RSE sobre aquest tema. Durant la primera part de la sessió van intervenir persones de referència en aquesta matèria. La segona part es va dedicar a compartir experiències d'empreses amb un profund coneixement sobre el desenvolupament del capital humà.
Anna Fornés, directora de Fundació Factor Humà, va declarar que "totes les persones tenim talent, i són les organitzacions que han d’ajudar a que aquest talent aflori, i per això són claus com està organitzada l’empresa, quin és el seu model de governança i com està liderada la mateixa".
Fornés va destacar la necessarietat de fer coses diferents i canviar acpectes organitzacionals, com ara deixar de parlar del salari per parlar del sentit, de satisfacció a desenvolupament, de la revisió anual a converses continues, parlar de debilitats per parlar de les nostres fortaleses. Segons la directora de Factor Humà, hem de parlar amb les persones i hem de deixar de parlar del treball per parlar de la nova vida, i això requereix noves habilitats. El Manifest Factor Humà de les organitzacions compromeses apunta de manera clara en aquesta direcció, apostant pel valor de les persones.
Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària a Catalunya, ha parlat sobre la dificultat de gestionar els horaris, des de la interacció entre l’horari personal i social i el de l’organització. La nostra gestió del temps afecta els altres, per això els experts parlen de temps en xarxa.
El problema, segons Mohedano, és triple: primerament estem en un fus horari que no ens correspon, en segon lloc tenim organitzacions molt presencialistes i per acabar no vivim d’acord amb el rellotge horari que ens pertoca. La gestió dels horaris no és un tema només de conciliació, sinó que també és un tema de salut.
La reforma horària intenta generar més temps de lliure disposició. A Catalunya un 50% de la gent està treballant a les 18h i i un 30% a les 19h i en cap altre país passa això.
Mohedano ha afirmat que "hem de canviar el sistema productiu, augmentant la confiança en les persones i millorant la productivitat". Està comprovat que adequar els horaris als plantejaments de la reforma horària millora la productivitat en un 30%.
Mohedano ha compartit l’Inventari Reforma Horària, una eina d’autoavaluació per a organitzacions que esdevindrà un distintiu que es valorarà positivament en la contractació púbica des de l’aprovació de la Llei de la reforma horària que veurà la llum la propera primavera.
Algunes empreses que han format part de la prova pilot que es va proposar des de la Iniciativa per a la Reforma Horària i altres, han compartit les seves experiències en matèria d'aplicació de la iniciativa i de conciliació de la vida laboral i familiar.
Beatriz Castillo, Beatriz Castillo, responsable del departamento de comunicació de Fundació Joia, ha explicat les mesures de conciliació i desenvolupament professional que apliquen a l’organització. La Fundació Joia ha estat una de les organitzacions participants en la prova pilot de la reforma horària.
Ester Benach, cap d’RSE de la Fundació Claror, ha compartit amb els assistents el projecte empresa feliç que estan portant a terme.
Xavier Sospedra, soci fundador de Peixe Software, ha parlat sobre el sistema de retribució variable que aplica l’empresa i que té efecte directe sobre la motivació i el sentit de pertinença.
A continuació les empreses han pogut manifestar com es planteja el desenvolupament del capital humà des de la seva realitat, identificant les necessitats a l’hora d’incorporar aquests plantejaments en la gestió empresarial.
Nekane Navarro, coordinadora de projectes de Respon.cat, ha presentat el projecte Focus de l’RSE a Catalunya i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), on s’emmarca aquest grup de treball sobre desenvolupament del capital humà.

ODS relacionats

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible relacionats amb aquest Focus:

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-05
ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-08

Us podria interessar també

Reconeixement als Objectius de Desenvolupament Sostenible durant l’acte de lliurament de Premis Respon.cat 2016

Durant l’acte de lliurament de Premis Respon.cat 2016 es va fer un reconeixement dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides per al període 2015-2030 Aquest reconeixement s’ha fet amb

La gestió del temps a l’empresa saludable, un àmbit clau de la Responsabilitat Social

El taller sobre gestió del temps inaugura el cicle de tallers pràctics sobre empresa saludable que organitza Respon.cat. Representants de diverses empreses i organitzacions van compartir experiències i bones pràctiques,

Com pot una pime del sector del transport ser premiada per la seva trajectòria en Responsabilitat Social?

El proper 5 de febrer tindrà lloc la Jornada de Transferència de bones pràctiques d’RSE amb empreses de referència que incorporen la Responsabilitat Social en la gestió estratègica. Les persones