[Article #TSR] Economia del Bé Comú: una Responsabilitat Social avançada?

TSR_capçalera_blog_Respon.cat
Adela SuñerSAMSUNG DIGITAL CAMERA

Coordinació equip de difusió, formació i educació de l'Associació catalana per al foment de l’Economia del Bé Comú

 

Us agraïm en nom de l'associació catalana pel foment de l'economia del bé comú (EBC) la vostra invitació a participar en el TSR +10. Som una entitat jove  (constituïda el setembre de 2014) compromesa en la difusió d'un nou model socioeconòmic, l'economia del be comú, el qual promou els valors étics universals com a patró de conducta en les relacions mercantils.Té per objectius generals els següents punts:

  • Canviar el concepte d'èxit econòmic: de benefici individual a bé comú.
  • Canviar el marc d'incentius: una gestió orientada al bé comú ha d'estar recolzada per una legislació favorable i un comportament responsable del consumidor dins del marc d'una democràcia desenvolupada.

L'EBC presenta un conjunt de propostes a diferents nivells:BANNER EBC logo CAT

  • Pel conjunt del sistema macroeconòmic (sobre la propietat, el creixement econòmic, la creació de diner, etc.)
  • Adreçades a les institucions: principalment mesurar la seva responsabilitat social amb el Balanç del bé comú per a empreses, municipis, i altres entitats...
  • Propostes per a ciutadans: es basen en la creació de comunitats del bé comú

Com veiem, l'EBC vol recuperar la funció de l'economia com a mitjà per a la consecució del bé comú que es la finalitat de tota forma de convivència. L'aplicació de les propostes EBC està alineada també amb els ODS, com ens mostren en aquest vídeo tan didàctic els companys de València.   https://www.youtube.com/watch?v=SFMqWjLK8Go

L'EBC s'apropa al concepte de territori socialment responsable quan s'adreça als Municipis i els proposa el camí per a esdevenir un "Municipi del bé comú". Un Municipi del bé comú es aquell que posa en marxa els següents processos:

  • Implica als ciutadans mitjançant la creació d'una assemblea democràtica
  • Elabora un índex del bé comú com a indicador pel municipi
  • Promou les bones pràctiques de bé comú en el territori realitzant el Balanç del bé comú Municipal
  • Fomenta la creació d'una regió del bé comú

El territori socialment responsable TSR pretén sumar les institucions que hi treballen reforçant el vincle territorial. Les propostes del Municipi del bé comú estan alineades, i donat que tenen la mateixa finalitat,  la forma que prenguin serà la que sigui més convenient per aglutinar voluntats en el camí d'una responsabilitat social avançada.

-

 

Associació Catalana pel foment de l'economia del bé comú EBC-Cat es constitueix al setembre del 2014 i té com a finalitat principal la promoció de l'economia del Bé Comú a Catalunya.

L'EBC és un model econòmic que té propostes a nivell de sistema, a nivell d'institucions (Balanç del bé comú=RSE), i a nivell de ciutadans; l'RSE és, per tant, al cor del model.

 

TSR+10Algunes persones i organitzacions participants al Seminari TSR+10, que tindrà lloc el 8 de juny a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, han volgut compartir amb els altres participants i de manera oberta a totes les persones interessades en l’RSE i en el desenvolupament de Territoris Socialment Responsables, una reflexió sintètica sobre el seu punt de vista, sobre alguna acció que porten a terme, sobre alguna proposta… Aquest espai d’aportacions està obert a altres organitzacions que, encara que no participin al Seminari, vulguin contribuir a publicar alguna reflexió vinculada de manera molt sintètica.

TSR_agrupats_Respon.cat

...

 

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

La Federació de Cooperatives de Treball convida Respon.cat a fer una sessió sobre el sentit empresarial dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

La Federació de Cooperatives de Treball convida Respon.cat a fer una sessió per a les cooperatives catalanes sobre el sentit empresarial dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El proper 23

Últimas noticias

Mallart Artesans Xarcuters, de la Fundació Mas Albornà, premiat pel programa d’inversió d’impacte Tiina

La segona edició del programa d’inversió d’impacte Tiina, organitzat per la Fundació Daniel y Nina Carasso en col·laboració amb la Fundació Ship2B, ha escollit Mallart Artesans Xarcuters, la xarcuteria social

Sin categorizar

VIII Fòrum Alqvimia de la Felicitat per a Empresaris i Professionals: Eros i Economia

Avui 12 de març té lloc el VIII Fòrum Alqvimia de la Felicitat per Empresaris i Professionals a Barcelona. Idili Lizcano, fundador de Alqvimia, mantindrà un diàleg amb David Escamilla