Mercadona aposta pel Voluntariat per la llengua, un recurs per a les empreses

 

  • Mercadona, empresa membre de Respon.cat, entre altres empreses catalanes que han experimentat la formació de parelles lingüístiques.
  • El Voluntariat per la Llengua treballa des del 2010, i al llarg d'aquests anya s'han arribat a formar més de 200 parelles en l'àmbit empresarial.

 

El Voluntariat per la llengua (VxL) treballa des del 2010 amb les empreses per facilitar que persones que tenen coneixements bàsics de català el puguin practicar amb els companys de feina o amb persones externes que el parlen habitualment.

D'aquesta manera, les empreses poden oferir al seu personal millorar el nivell de català dins de l'entorn laboral i guanyen, alhora, en competitivitat, qualitat de servei i arrelament amb l'entorn immediat. Que el personal entengui el català i pugui expressar-s'hi amb fluïdesa millora la comunicació interna, però també la relació amb els clients.

El Corte Inglés, Mercadona, l'Hotel Termes Montbrió, Girona Actua o T-Systems han experimentat la formació de parelles lingüístiques al llarg d'aquests anys, en què s'han arribat a formar més de 200 parelles en l'àmbit empresarial.

Enguany, i per primer cop, el VxL s'ha incorporat a la Fira RSC en línia de la 7a Setmana de la Responsabilitat Social com a recurs per a l'empresa que vol incorporar o millorar la seva responsabilitat social.

Com funciona el Voluntariat per la llengua?

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa gratuït per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Els participants han de ser majors de 18 anys, i tant si es vol ser voluntari com aprenent cal disposar d'un mínim d'una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar. Això no obstant, el Consorci per la Normalització Lingüística adapta el programa a les necessitats de cada empresa.

El programa va néixer l'any 2003 i ja hi han passat més de 100.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears, Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Qualsevol empresa interessada a implementar el VxL o oferir-lo als seus treballadors pot contactar amb el Consorci per la Normalització Lingüística (empresa@cpnl.cat).

Font: www.cpnl.cat

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

Suara cooperativa, nou membre de Respon.cat

Suara cooperativa s’ha incorporat com a membre de Respon.cat, iniciativa empresarial que ja acull trenta-quatre empreses d’àmbits i dimensions molt diverses, totes caracteritzades pel compromís en la responsabilitat social. Suara

Novedades

RESERVA D’AGENDA – 20 de juny: acte de cloenda de l’RSE.Pime 2022-23 i llançament de la nova edició

El proper 20 de juny celebrem l’acte de cloenda de RSE.Pime 2022-23 i llançament de la nova edició al Palau Robert de Barcelona En aquest acte es farà un reconeixement a

Sin categorizar

Convocatòria oberta de la 7a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

El Premi cerca reconèixer públicament la tasca de les empreses que incorporen en el seu pla de treball mesures innovadores de gestió del temps, conciliació i corresponsabilitat. Respon.cat manté un