Impulsa 2018, la cita anual amb la cultura i el sector empresarial

Impulsa 2018, la cita anual amb la cultura i el sector empresarial

  • El proper 25 d'octubre se celebra l'acte IMPULSA 2018, hub d'empresa i cultura.
  • IMPULSA 2018, organitzat per Fundació Catalunya Cultura, torna per explicar-te què pot fer la cultura per a la teva empresa

La Fundació Catalunya Cultura f ( )  aposta per les 10 propostes culturals que destaquen pel seu impacte social, singularitat, grau d’innovació i excel·lència. Aquests projectes han estat mentoritzats i acompanyats amb formació per poder-se presentar en les millors condicions a IMPULSA 2018.

 

 

Informació bàsica

  • Dia25 d'octubre | 09h30 - 12h00
  • LlocFundació Joan Miró 
    (Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona)
  • Pots inscriure't a l'acte des d'aquest enllaç.

 

 

IMPULSA 2018 comptarà amb el següent programa (pdf):

09h30 – 10h00 Taula rodona Cultura i empresa: connexions, beneficis i oportunitats

En el sector empresarial, els valors, la responsabilitat social, la innovació, la imatge de marca, la cohesió interna, etc., creen espais d’oportunitat per a establir aliances amb el
sector cultural. Quins beneficis comporta vincular l’empresa a la cultura?

10h00 Espai on es presentaran els 10 projectes culturals que han estat acompanyats per la Fundació Catalunya Cultura, tots ells de gran qualitat i projecció, que es troben e fase de creixement i que, per tant, cerquen finançament.

Els 10 projectes són:

Dones visuals

Incrementar la visibilitat, el lideratge i la presència de la dona en el món de l’audiovisual. Iniciativa pionera que, a través d’un conjunt d’accions innovadores com la creació d’un directori i d’unes beques, persegueix incrementar la visibilitat, el lideratge i la presència de la dona a l’audiovisual en tot el territori i, en definitiva, fer efectiva la igualtat real d’oportunitats de gènere en el sector.

Festival Eufònic"]El festival d’arts visuals, sonores i digitals de referència a les Terres de l’Ebre.
Amb sis edicions realitzades, Eufònic ha aconseguit ubicar al mapa internacional els creadors locals i descobrir la singularitat de la zona a artistes i públic internacional.
La singularitat del projecte radica en la seva descentralització i, al mateix temps, per ser un projecte transradial.

Mironins

Apropar l’art als més petits a través d’un projecte transmèdia, d’innovació artística i pedagògica.
Amb la missió d’apropar l’art als més petits de la casa, aquest projecte de caràcter transmèdia es concreta en una aplicació de realitat augmentada, un joc interactiu i uns tallers plàstics que tenen com a protagonistes tres petites gotes de pintura que viuen en els quadres de Joan Miró. Innovació artística i pedagògica a l’abast de tots.

Cinema en curs

El cinema com a eina pedagògica adreçada als infants i joves de Catalunya, Galícia, Madrid, Euskadi, Argentina, Xile i Alemanya.
Programa que utilitza de manera pionera el cinema com a eina pedagògica per a nens, nenes i joves d’escoles i instituts amb l’objectiu de formar espectadors sensibles, actius, amb capacitat de gaudir de manifestacions cinematogràfiques i artístiques diverses.

25 anys Òpera Butxaca i nova Creació

Dues noves òperes amb joves compositors i llibreters.
Després de 25 anys promovent i fomentant de manera totalment innovadors la creació musical i operística a Barcelona i Catalunya, el projecte prepara les seves noces d’argent. L’objectiu és promoure i fomentar la nova creació musical i operística a Barcelona i Catalunya, i potenciar l’emergència de nous compositors, llibretistes, dramaturgs i directors d’escena, així com músics i cantants

Música en vena

Innovadora intervenció social per transformar en alleujament el sofriment a través de la bellesa de la música en directe.
Des de fa sis anys aquest col·lectiu de músics transformen en alleujament el sofriment de les persones als hospitals, a través de la bellesa de la música en directe. Ara s’han proposat mesurar l’impacte positiu que aquesta innovadora intervenció social i cultural té, des del punt de vista clínic. Una anàlisi que pot revolucionar el sector sanitari.

B’Ars, Barcelona International Arts

Impulsar i promoure el sector de les arts i els efectes visuals a Catalunya.
Amb quatre edicions celebrades, B’Ars s’ha convertit en la fira de referència dels professionals de la indústria dels efectes visuals (VFX). A través d’una oferta més lúdica i mediàtica, el Festival aconsegueix apropar a la ciutat de Barcelona a aficionats de la vessant més artística de la producció cinematogràfica i de la producció de VFX.

FITT. Festival Internacional de Teatre de Tarragona, noves dramatúrgies

Sumar patrimoni i teatre, apropar al públic les noves dramatúrgies d’arreu del món en espais singulars i històrics de la ciutat de Tarragona.
Des de fa quatre anys l’equip de FITT programa noves dramatúrgies d’autors i directors contemporanis de diferents procedències en espais singulars i històrics de la ciutat de Tarragona amb l’objectiu d’apropar al públic general les noves dramatúrgies d’arreu del món.

Festival Mixtur

Músiques de recerca i creació interdisciplinària. Pedagogia de la música i l’art sonor dels segles XX i XXI.
Amb l’objectiu de divulgar les noves estètiques musicals, l’any 2012 neix a Barcelona aquest singular festival de músiques de recerca i creació interdisciplinària. En cada edició acull a més d’un centenar d’artistes amb la voluntat d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor del nostre temps.

Operating Theatre. Pallapupas

La intervenció artística a través del teatre, l’espectacle i l’humor en el món sanitari a Catalunya.
El teatre, l’espectacle i, sobretot, l’humor, són les eines de treball d’aquesta entitat social que es cola als hospitals i centres sanitaris de tot el territori català per a millorar el benestar de pacients pediàtrics, les seves mares i pares i també el personal sanitari.

 

Us podria interessar també

Mercadona accelerarà la seva estratègia per reduir el plàstic amb una inversió de més de 140M d’euros

Mercadona, empresa membre de Respon.cat, augmentarà els recursos de l’estratègia 6.25 per a la reducció del plàstic per “una Mercadona més verda”. La cadena ha creat un equip de treball

Abacus celebra els seus 50 anys dedicats al cooperativisme

Abacus, empresa membre de Respon.cat, celebra els seus 50 anys dedicats al cooperativisme. “La confiança és el capital intangible més preuat de l’organització” segons Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus. El passat

"Ara és l’hora" article de David Cos al butlletí RSCAT

  Article de David Cos, vicepresident de Respon.cat i president de Grup Clade, organització membre de Respon.cat, al butlletí de RSCat  En aquest article s’evidencia la importància que l’RSC esdevingui