Les empreses que vetllen per la sostenibilitat capten talent jove, segons Josep Santacreu

Dinar 1s executives 2022

  • Una cinquantena de líders empresarials han debatut sobre els reptes que es plantegen en matèria de sostenibilitat i compromís amb Josep Santacreu, pioner i referent en RSE, que acaba d’escriure el llibre “Planta’t”.
  • Respon.cat ha celebrat el dinar col·loqui amb 1s executius/ives de les empreses membres, enguany  amb la ponència de president d’honor de l’associació, el Dr. Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances.
  • La visita a la Fundació Integralia ha permès conèixer de primera mà un projecte que va començar com un somni i s’ha convertit en un referent en generació d’ocupació i oportunitats.

L’empresa és una gran eina de transformació social, i hem de tenir la valentia de fer activisme empresarial i analitzar les operacions internes cercant la manera de crear valor compartit: així va néixerVisita Integralia Integralia” afirma Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances i president d’honor de Respon.cat

Una cinquantena de primers executius i executives d’empreses catalanes han assistit al dinar col·loqui que celebra anualment Respon.catper generar espais de debat sobre com s’estan abordant els reptes empresarials des de la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Josep Santacreu sosté que la gestió de l’RSE “converteix les empreses en grans captadores d’energia i de talent, perquè milennials i generació zeta trien organitzacions responsables com a companyes de viatge en el seu desenvolupament laboral”.

Santacreu, que acaba de publicar el llibre Planta’t, on posa l’emergència climàtica al centre del debat, recorda que el 2004 DKV Assegurances van començar a analitzar la petjada de carboni i el 2007 ja eren neutres en emissions de CO2. Així com també ha explicat el replantejament vital de l’atleta de muntanya Kilian Jornet, que s’ha compromès a prendre mesures efectives i canviar hàbits de la seva vida per minimitzar i compensar les emissions de CO2 que genera amb els seus viatges. Amb això vol mostrar que tothom pot contribuir a reduir l’impacte que generem sobre el medi ambient i que administració, empreses, famílies i individus som part de la solució per frenar la crisi climàtica. Els països del nord tenim l’obligació de ser neutres en emissions de CO2.

El Dr. Josep Santacreu és un reconegut activista empresarial que ha liderat durant 20 anys el desplegament de l’RSC a DKV Assegurances. Des de la seva visió des del món de la salut proclama que és urgent que posem tots els esforços en frenar el canvi climàtic, perquè hi ha dades que mostren que aquest és un problema que ens està afectant ara i aquí: la contaminació atmosfèrica provoca una de cada set morts, a l’estat espanyol l’onada de calor ha provocat 23.000 morts més dels que s’esperava. Aquestes són algunes de les evidències que mostren que el problema de la crisi climàtica no és un problema de paisatges, és un problema de salut pública, que serà un dels grans reptes de futur al món.

El president de Respon.cat, Rafel Oncins, director d’RSC de PlusFresc, ha destacat que Santacreu ha estat i és un dels grans líders de l’RSC, pioner, referent, visionari, i cada cop més activista, com veiem avui amb el llibre que ha publicat. A més, Oncins ha posat en valor aquestes trobades de líders empresarials compromesos ja que en el funcionament del dia a dia ens trobem persones diverses de les empreses membres però també cal un espai per al primer nivell de les empreses perquè l’RSE necessita que hi hagi lideratges ètics que generin visions de sostenibilitat, i Respon.cat ofereix un àmbit on trobar-nos, compartir reflexions, i establir relacions.

Josep Santacreu va ser el primer president de Respon.cat, i avui hi segueix vinculat com a president d’honor.  Des de la seva posició de conseller delegat de DKV Assegurances ha desenvolupat un intens compromís personal i corporatiu en la gestió de la responsabilitat social, que ha anat portant cap a un marcat activisme empresarial. Des del vessant més personal, ha col·laborat i impulsat diverses iniciatives de la societat civil. Ara ha publicat “Planta’t!”, sobre crisi climàtica, reforestació i salut humana, una crida a l’acció i al compromís.

El proper dinar-col·loqui es preveu per al mes de maig, amb un dona empresària que s’anunciarà properament.

Us podria interessar també

[Microvídeo] Gràcies a l’Institut Cerdà per fer possible Respon.cat

Gràcies a l’Institut Cerdà per fer possible Respon.cat, juntament amb les altres 36 empreses membres que en formen part. Microvídeo a càrrec de Daniel Ortiz, director de Relacions Institucionals i

22 FEBRER, 1 i 8 MARÇ – Trobades en línia de responsables d’Àrea d’empreses membres de Respon.cat

Respon.cat convoca tres trobades amb persones responsables d’Àrea d’empreses membres de l’associació: Direcció financera, Direcció de Sistemes integrats de gestió i Direcció de Compliance. Amb aquestes reunions es volen abordar

[Vídeo] Fundació Joia, ens adaptem amb eines digitals per a no aturar el servei a les persones

Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives