Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració

Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració:

2020


Patronal dels minoristes càrnics de les comarques gironines que vol donar eines a les carnisseries perquè millorin els seus resultats. El Gremi col·labora amb la Fundació Pau Costa en el rojecte RAMATS DE FOC on s’activa la presència del ramader per netejar el sota bosc amb el ramat, a partir d’uns punts crítics determinats per Bombers i que la carn d’aquest ramats es comercialitza a les carnisseries sota aquesta marca.

En aquest projecte, bombers, ramaders i carnissers actuen junts en un projecte per potenciar pastures en àrees amb risc d’incendis. La carn i els productes lactis obtinguts es comercialitzen amb el distintiu Ramats de Foc.

2018

Des dels seus orígens com a cellerers el 1870 tot i que abans ja desenvolupaven activitat relacionada amb la vinya i el vi, la Família Torres ha unit tradició i innovació en l’elaboració de vins i brandis de prestigi, treballant sempre amb el màxim respecte cap al medi ambient. Arrelada al Penedès des de fa més de tres segles ha comptat històricament amb cellers i vinyes al Penedès, la Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre.

Trias és una empresa familiar dedicada a la fabricació de galetes d’alta qualitat fetes a base d’ametlla. El sabor, aroma i textura de les seves galetes provenen de receptes centenàries i d’esmerçats processos d’elaboració. Actualment ofereix una gamma amplia de galetes, amb més de 30 varietats incloent les tradicionals i també sense sucre, sense gluten i galetes ecològiques. A la mateixa fàbrica té el Museu Trias de les Galetes, inaugurat el 1994 i pel qual se li va concedir el Premi Bonaplata com a reconeixement a la conservació del Patrimoni Industrial de Catalunya.

  El vi biodinàmic Ratpenat neix del compromís entre el Celler Credo i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per a la defensa del medi ambient i dels éssers vius que hi habiten. El 60% dels beneficis d’aquest vi es destinen a projectes que tenen com a objectiu divulgar la importància de la ratapinyada en l’ecosistema i en la conservació d’aquest mamífer a l’entorn de la vinya com a eficient insectívor natural. Des del 2013 i fins a l’actualitat, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Celler Credo col·laboren per avaluar l’estat de les poblacions de ratpenats a les vinyes i aplicar mesures per conservar-ne les poblacions.
  El seu programa ambiental es basa en un concepte integral de conservació de la natura, promovent accions que ajuden a fomentar una actitud responsable vers l’entorn. Col·laboren en projectes de biodiversitat i millora ambiental amb diverses entitats amb les quals tracten aspectes tan diferents com el desenvolupament de tècniques i mètodes per minimitzar l’impacte d’emissions atmosfèriques (taüts ecològics, vehicles elèctrics...) i d’altres que contribueixen a conservar i recuperar la biodiversitat en el territori (recuperació i cura d’esquirols, quiròpters, papallones, tortuga mediterrània...).