Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen:

2018

L’experiència de més de mig segle en el sector de l’hostaleria permet al Grup Andilana conèixer en profunditat les necessitats de la clientela. El 1958 Herminia Camós i el seu fill Lluís van inaugurar l’Hostal Vostra Llar a Palamós i el 1992 van fer un salt a Barcelona amb La Fonda. Avui el Grup Andilana disposa de 35 restaurants en diferents ciutats i 6 hotels amb personalitat pròpia: espais càlids i innovació culinària a força de tradició i productes frescos de mercat. D’aquesta manera es van assentar les bases d’un concepte que suma la bona cuina tradicional a preus assequibles, dins d’un ambient sofisticat, elegant i molt acollidor.

Són la tercera generació d’una empresa familiar fundada l’any 1928 dedicada al món de la pastisseria i, més endavant, de la xocolata que és el producte que els ha fet créixer i canviar el seu sistema de treball.

  L’any d’inici fou el 2002. La contractació de personal estranger ve motivada per diverses raons. Per una banda, es troben l’any 2002 amb escassa mà d’obra autòctona, principalment a la província de Lleida amb un atur estructural del 4%, amb una disminució de la població activa per la baixa natalitat, la reducció del col·lectiu de joves de 16 a 30 anys i la nul·la mobilitat geogràfica del nostre país. Per altra banda, també cal constatar que els treballs poc qualificats de l’activitat càrnia eren refusats per les persones autòctones i eren acceptats per les estrangeres davant la necessitat de treballar i guanyar un salari superior al del seu país d’origen.