Respon.cat col·labora amb Forética en el llançament de la convocatòria per participar a la VIII Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu

 

 

  • El Give & Gain es farà del 19 al 29 d’abril i es consolida com la iniciativa internacional de referència de voluntariat corporatiu.
  • En les seves set edicions locals, han participat al Give & Gain més de 8.900 persones voluntàries de 326 empreses amb la col·laboració de més de 488 organitzacions en activitats que han beneficiat més de 63.000 persones.
  • Respon.cat posarà en marxa un Grup de Treball sobre Voluntariat d'Empresa.

 

L'associació empresarial Respon.cat col·labora amb Forética en la convocatòria de la VIII edició del Give & Gain: la Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu i de l’acció solidària de les persones treballadores, una iniciativa que disposa de la implicació de la Fundació Hazloposible com a partner estratègic i amb amplis suports empresarials i institucionals. La iniciativa, que es durà a terme entre el 19 i el 29 d’abril, té com a objectiu generar el major impacte possible en la millora de les condicions de vida de les comunitats més vulnerables; concretament en la seva inclusió social i laboral.

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, ha anunciat que es posarà en marxa un grup de treball de voluntariat d'empresa o corporatiu per tal que les empreses membres de l'associació, siguin grans o pimes, puguin compartir bones pràctiques i fomentar-ne l'extensió entre aquelles organitzacions que encara no han fet el pas. Per altra banda, Santacreu ha manifestat que “Catalunya té la immensa fortuna de tenir un teixit social molt intens, que contribueix a vertebrar el país, i que en moments de crisi econòmica ha ajudat a proveir un coixí social. Aquest teixit social no només s’ha de valorar per l’atenció que presta: el voluntariat que acull suposa una manera d’exercir la ciutadania, de facilitar que cada persona pugui trobar maneres de ser part activa de la societat.”

Segons ha destacat el director general de Forética, Germán Granda, “el Give & Gain posa de manifest l’impacte social positiu que s’assoleix a través del voluntariat corporatiu estratègic, coordinat i ben gestionat. Animem les empreses que emmarquin les seves activitats en aquesta Setmana i contribueixin a llançar un missatge global que doni visibilitat a la seva capacitat de lideratge transformador com a agents de canvi”. En paraules de la directora general d’Hazloposible, Marisol García, “cada any el Give & Gain suma més empreses i activitats de voluntariat i aconsegueix, per tant, un major impacte, cosa que demostra el potencial d’aquesta iniciativa. Des d’Hazloposible apostem, a més, per avançar vers un voluntariat d'empresa que aprofiti les habilitats professionals de les persones empleades per generar un impacte més gran”. 

Via de participació

Les empreses interessades a participar-hi poden contactar l’equip de Respon.cat al correu: projectes@respon.cat.

Més informació al web de Respon.cat, a través del següent enllaç.

Respon.cat és l'organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya. Es tracta d'una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, que vol implicar les empreses i les organitzacions més compromeses amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya.

Forética és una associació d’empreses i professionals de la responsabilitat social empresarial, que té com a objectiu fomentar la integració dels aspectes socials, ambientals i de bon govern en l’estratègia i la gestió de les empreses i organitzacions. Actualment disposa de més de 200 socis a tot Espanya i Llatinoamèrica.

Contacte de premsa

Grup de Treball sobre Voluntariat d'Empresa

En el marc de la Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu, Respon.cat posarà en marxa un Grup de Treball sobre Voluntariat d'Empresa per a les seves empreses membres. L’objectiu d’aquest és generar un espai de reflexió sobre el voluntariat d'empresa, en el qual compartir coneixements, eines i bones pràctiques sobre aquesta pràctica de responsabilitat social i ajudar a estendre-les a altres empreses.

La iniciativa pretén posar de relleu la importància del voluntariat corporatiu, donar resposta als interessos d’algunes empreses membre i donar continuïtat a les accions realitzades anteriorment per Respon.cat amb aquesta mateixa finalitat:

 

Us podria interessar també

Feliç i reponsable Diada de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi ha estat declarada Festa Nacional de Catalunya per la Generalitat. Aquesta Diada se celebra el 23 d’abril amb el Dia del Llibre i la Fira de

Aquest setembre taller de Propòsit empresarial per a les empreses membres

Respon.cat organitza un taller de dues sessions per a les empreses membres per definir el seu propòsit empresarial. És la segona convocatòria, després d’una primera convocatòria entre empreses del grup

Empreses que vulguin col·laborar en el patrocini del Premi Lluís Martí, de Voluntaris.cat

El Premi Lluís Martí al Valor Social, convocat per Voluntaris.cat, cerca empreses que col·laborin en el patrocini de l’edició d’aquest any. Aquest guardó, que enguany subratlla bons projectes de Responsabilitat Social