Empreses participants RSE.Pime 2020-2021

Empreses participants RSE.Pime 2020-21

Actividades Logísticas del Vallès (Alova) es una empresa familiar amb 20 anys d’història en el mon de la logística que ofereix un servei integral d’importació, emmagatzematge, manipulació, i preparació de comandes, als seus clients des de les dues instal·lacions que té a Granollers.

 • 2006 vàrem afegir a les tasques d’operador d’emmagatzematge generalista el condicionament de productes del sector de la salut (medicaments, cosmètics, aliments i productes ecològics).
 • 2014 l’agència del medicament (AEMPS) ens va autoritzar com a importadors de cosmètics
 • 2015 el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) ens va autoritzar pel condicionament de productes ECO.
 • Des de 2018 estem potenciant els serveis logístics específics per a botigues online, que veníem donant des de 2015 a un únic client, dins un projecte de logística 4.0.

La nostra filosofia és ser el departament de logística dels nostres clients (en lloc d’un contrista extern).

Alba Jussà SCCL és una cooperativa fundada amb la col·laboració de l’Associació Alba i el Consell Comarcal del Pallars Jussà per millorar les condicions i la qualitat de vida de les persones que tenen alguna discapacitat, persones amb trastorn mental, joves, gent gran...

 • Oferim serveis a les persones del territori amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’administració i altres entitats del territori per tal de contribuir a la inclusió social i al desenvolupament personal, social i laboral de les persones.
 • Potenciem activitats de sensibilització i de voluntariat a l’àmbit local però també a Europa.
 • Teixim xarxes amb les persones i les entitats del territori per detectar noves oportunitats i convertir Alba Jussà en un projecte comunitari.

Missió

La raó de ser d’Alba Jussà és acompanyar a les persones en la realització dels seus desitjos i il·lusions, oferir recursos i serveis de qualitat i promoure un territori inclusiu.

Valors

 • Compromís social amb les persones i el territori: treballem les actituds que promouen la igualtat d’oportunitats, l’autonomia de les persones i el respecte per la seva intimitat.
 • Emprenedoria i innovació: som emprenedors i ens plantegen els reptes com a oportunitats per créixer i per impulsar nous projectes en benefici de les persones.
 • Responsabilitat: exercim la nostra tasca amb el màxim rigor i competència vers les persones i l’entitat.

 

arqui + topia som una cooperativa professional d'arquitectura sense ànim de lucre i la nostra filosofia es fonamenta en tres eixos claus: l'estratègia social, el lloc i l'estratègia ambiental.

Com a cooperativa potenciem els valors de participació i solidaritat, fomentant la cohesió social i la igualtat.

Tal com el nostre nom indica, vam començar pel lloc, tenint en compte tots els seus matisos i preexistències, però sense descuidar l'estratègia social. Repensem els usos i distribucions convencionals, per reflectir realitats més complexes. En paral·lel, els nostres projectes segueixen estratègies ambientals, enteses com un conjunt divers de mesures i sistemes que estan presents des de l'inici fins al final.

L’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya és el portal immobiliari de l’organització professional API – Col·legis i associació d’agents immobiliaris, que agrupa el col·lectiu d’agents immobiliaris més gran de Catalunya, amb més de 2.000 membres homologats per la Generalitat. Amb una trajectòria de més de 60 anys, l’organització líder en el sector de la mediació immobiliària a Catalunya posa al servei dels consumidors el coneixement expert dels seus agents i una oferta immobiliària àmplia en el territori.

L'Associació de Salut Mental Horta Guinardó, ASM Horta Guinardó, és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1984 que te per objecte social la prestació de serveis públics d'orientació, prevenció i assistència integral i comunitària ambulatòria en salut mental d'adults a la població  del districte Horta Guinardó de Barcelona.

Gestiona els serveis concertats pel CatSalut de: Csma Guinardó, Csma Horta, PSi Horta Guinardó.

Prestem assistència especialitzada  i ambulatòria , en salut mental a totes les Arees Bàsiques de Salut del Districte Horta-Guinardó.

Disposem de tres Centres  per l'assistència  i dos Equips de carrer. Som 46 professionals multidisciplinars ( Psiquiatres, Psicòlegs, DUI, T. Social, E.Social, Personal d'administració) al servei de la salut mental comunitària .

Desenvolupem programes de prevenció de la malaltia i de promoció de la salut. Som participants actius de la lluita contra l'estigma i la sensibilització a la comunitat mitjançant jornades  informatives, participació a Taules de Salut, tasques de treball informatiui formatiu  als Professionals i Veïns  i promotors de la Taula de Salut Mental del Consell de Salut del Districte.

El nostre compromís en l'abordatge ètic i reformes legals relacionades amb els drets de les persones afectades de Trastorns de Salut Mental , s'han convertit en una de les nostres prioritats.

 

L’Associació Sant Martí Esport  (ASME) és una entitat consolidada i arrelada a Barcelona amb més de 30 anys d’experiència, i que entén l’Activitat Física i l’Esport com a vehicle de formació, educació, lleure, socialització i millora de la salut. Un camí que dura tota la vida i que treballa per la consecució del Benestar.

Ser dinàmics i amb capacitat d’adaptació, amb un pensament obert i un equip humà preparat, són les nostres senyes d’identitat. Transmetem els nostres valors en tots els projectes que desenvolupem, amb voluntat de continuar creixent i generant sinèrgies amb el teixit associatiu, empreses i ens públics del nostre entorn.

Cabanyes entre Valls ofereix un lloc on la natura, els valors ecològics, la comoditat i el disseny es combinen per crear una aventura emocionant i memorable.

Som un petit complexe de cabanes a sobre dels arbres que va obrir les seves portes l'any 2019, amb molta il·lusió i ganes de fer les coses ben fetes, és per això, que des d'un inici tenim molt present l'RSE, ho portem al nostre ADN i és un dels nostres objectius, anar millorant-la dia a dia.

Cubus Immobiliària som un equip d’assessors immobiliaris professionalitzats, amants del treball en equip, que busquem generar confiança amb els clients i proveïdors, i amb experiència al sector, a Olot i a tota la comarca de la Garrotxa.

Web: www.cubus.cat/

 

L’Escola Ginebró som una societat cooperativa de treball associat dedicada a l’ensenyament.

L’escola es va crear a l’any 1969. Actualment treballen 105 persones entre socis i treballadors.

Impartim des d’Educació Infantil, Primària i Secundària fins a Batxillerat (en totes modalitats: social/humanístic, científic/tecnològic i artístic/escènic), Cicles Formatius (esports, informàtica, socorrisme i hípica),  Certificacions de Professionalitat i formació continuada.

Som una empresa col·lectiva, gestionada democràticament, mitjançant la participació activa dels socis i amb el compromís en la promoció de les persones en el centre de l‘activitat i la millora del projecte educatiu i d’innovació de l’escola.  Assumim conjuntament el desenvolupament dels continguts pedagògics i organitzatius així com els riscos econòmics i socials del projecte.

Els nostres valors cooperatius:

 • El creixement econòmic dinàmic i responsable
 • El compromís amb els nostres valors ètics tant en l'ensenyament com la cooperativa: equitat, justícia i solidaritat.
 • Sostenibilitat: mediambiental, social i econòmica.
 • L'equitat en el repartiment de riquesa que generem (distribució dels beneficis, diversificació de proveïdors, etc.)
 • La conciliació, permetem i facilitem condicions de qualitat per al treball de tots els socis i treballadors (propostes de formació, plans de seguretat i millores de benestar sostenibles en la seva activitat).
 • Respecte per les comunitats en què estem immersos, acceptant els costums i la convivència i participant de les activitats col·lectives.

 


A principi dels anys 80, un grup de persones van creure en la necessitat d'articular una entitat que conferís representació a l'històric moviment cooperatiu agrari català. Així va néixer la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, creada formalment l'any 1983 a l'empara de Llei de cooperatives de Catalunya.

La FCAC es constitueix com a entitat associativa sense ànim de lucre, amb la finalitat de representar, promoure i donar suport al món cooperatiu agroalimentari i rural.

El compromís i propòsit, amb la seva actuació, és millorar els interessos de les entitats que en són membres i dels seus associats, així com la població agrària i el món rural, amb la intenció de reforçar i consolidar el cooperativisme agrari català.

Segons dades de Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya 2020, que elaborem cada any amb les dades que ens fan arribar les nostres associades, la xifra de negoci del conjunt és d’uns 1.600 milions d’euros anuals. La creació de llocs de treball se situa en unes 4.200 persones i tenim més de 30.000 socis productors vinculats a les nostres empreses.

Forn de pa Místric, es va crear el passat 2015 amb l'objectiu de donar el servei al poble de Santa Pau, ja que no hi havia cap forn, sinó només punts de venda.

Des de l'inici l'ètica de l'empresa és donar suport i defensar la producció, comerç local, provincial... és a dir, consum del producte territorial perquè repercuteixi més directement al nostre territori.

També he tingut molt clar des de l'inici que no utilitzaria plàstic, fent un obsequi a tots els clients més fidels, d'una bossa de roba per portar el pa.

Estic participant a l'RSE.Pime per poder tenir més punts de vista per poder millorar en altres punts i ser conseqüent amb l'RSE.

 

 

La Fundació Casa Dalmases és una entitat ubicada en Cervera (Lleida), al Carrer Major. La seva seu és la Casa Dalmases, una casa-palau del segle XVIII, catalogada, que dóna el nom a la Fundació.

Les principals finalitats per les quals va sorgir la Fundació són:

1.- Dinamitzar el territori. juntament amb altres entitats de La Segarra es treballa per la dinamització del comerç, el treball, el benestar dels seus habitants.

2.- Impulsar la cultura local. Aquesta finalitat ve donada per la casa-palau, que és un espai molt adient per acollir tot tipus de manifestació artística, ja sigui concerts de petit format, exposicions d'art, tallers diversos. Es treballa amb altres entitats del territori per fer-ho possible.

3.- Crear ocupació per a persones amb diversitat funcional. Aquesta és un gran necessitat que hi ha a la comarca. Per dur-ho a terme la Fundació disposa de dos obradors, un de cervesa artesana i un de xocolata artesana, que ocupen actualment a 10 persones.

Internacional Química Aromática S.A. coneguda també com INQUIAROMA, es una empresa comercial distribuïdora de matèries primes per la industria cosmètica, farmacèutica, alimentaria i dietètica. Representa prestigioses empreses internacionals de productes naturals, ingredients actius, funcionals i especialitats. També proveeix envasos tecnològics d’alumini y Coex per aquests mateixos sectors.

Inquiaroma es una empresa familiar, fundada fa mes de 50 anys en el 1969. Està ubicada actualment a El Papiol (Barcelona) on te la oficina, el laboratori d’aplicació cosmètica i el magatzem. La seva activitat està centrada a Espanya, Itàlia i Portugal.

Amb l'objectiu de donar el millor servei a client, Inquiaroma no només ofereix productes sinó que aporta idees i solucions. El seu equip d’experts garanteix la qualitat, el compromís constant amb el desenvolupament sostenible i compta amb els coneixements necessaris per donar suport tècnic i científic.

La seva forma de treballar amb els proveïdors i clients es d’una manera eficaç, ètica i transparent.

Els antecedents de la companyia ens traslladen fins a l'any 1968, quan va ser fundada sota la denominació de CHAUMECA IBERICA, fabricant productes per a la purificació d'aire comprimit: filtres, assecadors d'absorció i assecadors frigorífics. Després de passar per diverses etapes i canvis en l’accionariat, al 2011 és adquirida pel grup familiar alemany LAUDA.

Amb al voltant de 500 empleats, més de 90 milions d'euros en vendes i dotze filials estrangeres, LAUDA és líder mundial en la fabricació d'innovadors equips i sistemes de termoregulació per a la ciència, tecnologies d'aplicació i producció, així com en equips de mesura d’alta qualitat.

LAUDA Ultracool centra la seva activitat en el disseny i la fabricació de refredadors de circulació compactes amb alta potència de fred i aptes per a la seva instal·lació a l'exterior. Aquests refrigeradors estan dirigits a aplicacions industrials amb potències de refrigeració de 2 kW a 265 kW des de -5 ºC a 25 ºC

És un centre especial de treball que vol afavorir la integració sociolaboral responsable de les persones amb discapacitat.

Per aconseguir-ho, utilitza la promoció d’activitats formatives i la consecució de llocs de treball adequats a cada perfil personal i laboral.

Amb tot això, es procura, a més, satisfer les demandes de llocs de treballs per part d’empreses i particulars.

Amb aquestes finalitats, Selid compra amb un equip consolidat de professionals amb el desig de propiciar el desenvolupament d’aquest col·lectiu en tots els àmbits.

Col·labora amb les empreses de complir la Llei d’Integració Social del Minusvàlid (LISMI).

 

VERDEGRERDEDEGREEN és una marca que va dirigida a les empreses que volen fabricar moda localment amb teixits ecològics, per enfortir la indústria local i fer d'aquest món un món més lògic en tots els sentits. Després d'una llarga trajectòria coordinant tèxtils, tallers, estampadors, volia tenir una xarxa per poder fer viables produccions per a empresa de moda ECO sostenible a preus JUSTOS.

Vytrus Biotech neix al juny de 2009 com una spin-off de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, de la vocació, admiració i amor per a les plantes dels seus fundadors Òscar Expósito i Albert Jané, que l’han transforma en activitat científica i d’investigació, donant lloc a una estructura empresarial i de negoci. La seva activitat es basa en la tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals, pel desenvolupament, la producció i la comercialització d’ingredients actius d’alt valor afegit en els mercat cosmètic i sanitari. Havent desenvolupat i produït el primer actiu basat en cèl·lules mare vegetals a Espanya.

La tecnologia que desenvolupa permet a Vytrus obtenir productes totalment naturals, amb altes eficàcies, molt innovadores i, per tant, patentables. A més, les cèl·lules mare vegetals són la única eina per a obtenir el potencial real de les plantes, ja que amb els extractes tradicionals es perden molts compostos beneficiosos per a la nostra salut. Amb seu a Terrassa, en unes instal·lacions de més de 900m2,  fabrica, sota les certificacions SO 9001 i GMPs (EFfCI)  15 ingredients cosmètics, a través d’acords de distribució amb més de 57 països, als que exporta el 70% de la seva producció. Compte amb un equip multidisciplinar de 20 persones, que han aconseguit en els darrers anys importants reconeixements i premis internacionals coms: el GOLD Innovation Zone Best Active Ingredient Award, per Olea Vitae, i el Green Award, a l’ingredient més sostenible del món, per Sarcoslim Re-shape, dins de la fira In-Cosmetics 2019.

 

l’adreça web