Programa RSE.Pime

  • Obert el termini de selecció d'empreses per a l'edició 2019 de l'RSE.Pime, una nova oportunitat per a les Pimes catalanes d’elaborar un pla d’acció de Responsabilitat Social en 5 sessions.
  • RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de la Responsabilitat Social a les Pimes catalanes.
  • Les empreses participants disposen d’un Pla d’acció a mida per mitjà d’un procés de 5 tallers grupals i dues consultories a l’empresa.

El programa RSE.Pime s’estructura com una xarxa d’aprenentatge de Responsabilitat Social que pretén la integració de la sostenibilitat en les pimes seleccionades com a participants.
Durant mig any, directius de pimes es reuneixen un cop al mes en un grup amb totes les organitzacions participants per aprofundir en el sentit empresarial de l’RSE i desenvolupar el propi Pla d’acció. Facilita eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir  de  la  implantació  dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.
La força d’RSE.Pime és que ofereix a les empreses de manera àgil un programa complet d’aprenentatge sobre l’RSE amb 5 tallers en grups reduïts de nivell directiu, més dues sessió de consultoria a l’empresa, i una darrera trobada general per avaluar, tot orientat a l’acció.

  Més informació sobre l'RSE.Pime   Sol·licitud d'inscripció a l'RSE.Pime

RSE.Pime ha de servir per a què les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE que hagi estat elaborat per elles mateixes, seguint la metodologia proposada i comptant amb l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants.

El programa s’adreça a persones del nivell directiu de pimes i microempreses que durant mig any es reuniran un cop al mes per aprofundir en el sentit empresarial de l’RSE i desenvolupar el propi Pla d’acció. Rebran eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir de la implantació dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.

La força d’RSE.Pime és que ofereix a les empreses de manera àgil un programa complet d’aprenentatge sobre l’RSE amb 5 tallers directius en grups reduïts, més dues sessió de consultoria a l’empresa, i una darrera trobada general per avaluar, tot orientat a l’acció.

Després d’una introducció al marc conceptual i una autoavaluació, una anàlisi de la sostenibilitat segueix en què cada empresa reflexiona sobre l’impacte social de la seva activitat principal i busca solucions que poden tenir un efecte positiu en les persones, el medi ambient i la comunitat. El resultat és un pla d’acció que es discuteix amb altres gestors que participen a la xarxa d’aprenentatge. Al final del programa, els participants han comprès què significa la sostenibilitat per als seus negocis, han tingut l’oportunitat d’experimentar i han conformat un pla d’acció.

RSE.Pime compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Catalunya.

Informacions sobre l'edició 2018 del programa RSE.Pime

Informacions sobre l’edició 2017 del programa RSE.Pime

Informacions sobre l'edició 2016 del programa RSE.Pime

Newsletter especial per al programa RSE.Pime 2016:

Entrades relacionades: