El grup de treball de Respon.cat sobre els ODS proposa 3 passos i 8 criteris per a la comunicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • S'ha celebrat la jornada "Gestionar i comunicar els ODS, propostes d'empresa", una iniciativa que neix del grup de treball de Respon.cat sobre els ODS.
  • El grup de treball respon.cat sobre els ODS està format per Airpharm, Grup Auren, CreaRSA, Consell de Cambres de Catalunya, Cap Poble Sec, Lavola, La Unió Catalana d'Hospitals, Suara, Tarannà Viatges amb Sentit, TSR Territori Socialment Responsable i Vector5 | excel·lència i sostenibilitat.

La jornada s'ha celebrat a la UOC, empresa membre de Respon,cat,  i ha estat presentada per Mercè Mullor, presidenta de l'associació, que ha destacat l'interès d'espais compartits com aquest on les empreses puguin debatre i reflexionar sobre com implementar els ODS en el seu model de negoci.

En el marc del grup de treball de Respon.cat sobre els ODS s'han elaborat les recomanacions per a una comunicació responsable ODS a partir de tres passos i vuit criteris. (clicant sobre la imatge la podeu veure gran i us la podeu descarregar en DINA3).

Tres organitzacions representans del grup de treball sobre els ODS, CreaRSA, la Unió Catalana d'Hospitals, Vector5 | excel·lència i sostenibilitat, han presentat el document explicant el procés d'elaboració en el marc del grup que s'ha focalitzat en un doble objectiu, la comunicació responsable dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la seva aplicació pràctica en les organitzacions.

La jornada ha comptat amb tres iniciatives que han explicat de manera molt pràctica com estan articulant els ODS. Pablo Sánchez de B-Corp, ha afirmat que cada vegada més les empreses tenen en compte l'impacte social que generen. Laia Puig de Lavola ha mostrat el procés per incorporar els ODS en el reporting del GRI. Montse Junyent de l'Associació Catalana de l'Economia del Bé Comú ha explicat com han integrat els ODS en la matriu d'avaluació del Bé Comú..

A la taula rodona s'ha comptat amb Jordi Costa de CECOT, que ha posat sobre la taula els reptes que tenim per fomentar el conexeiment dels ODS entre l'empresariat afirmant que cal fer pedagogia en aqust sentit. Joan Segarra de la Confederació del Tercer Sector Social, ha recordat que segons l'estudi que s'ha realitzat per la Confederació del Tercer Sector Social i Respon.cat, el 90% de empreses enquestades saben que són els ODS, però només un 5% els tenen plenament integratsNatàlia Cugueró de la UOC ha reconegut que la implantació adequada sempre és un repte, i caldria mesurar amb indicadors l'impacte que s'aconsegueix, i Iñaki Irisarri de Caixa d'Enginyers ha explicat el procés de reflexió que es va fer des de la seva entitat per incorporar els ODS que va passar per tres fases: comprensió, detecció de la materialtat i aplicació pràctica.

Durant la jornada s'han enregistrat les experiències de bones pràctiques de tres organitzacions membres de Respon.cat i la seva vinculació amb els ODS. Lurdes Biosca de B Biosca des del sector de la construcció ha focalitzat la seva presentació amb una correlació de bones pràctiques que duen a terme i la seva correspondència amb els ODS. Daniel Ortiz de Konsac ha centrat la seva explicació en l'ODS 8, que parla de treball digne i creixement econòmic. I Jordi Tolrà, des de TSR Territori Socialment Responsable ha aportat una perspectiva integradora de tots els ODS per ajudar a crear comunitats on les persones puguin viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes i que el canvi sigui real des de l’escala de casa.

Després d'un espai de debat i preguntes, ha tancat la jornada Àngels Fitó, vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC, afirmant que des de la Universitat Oberta de Catalunya es vetlla perquè totes les persones graduades tinguin coneixement de l'agenda 2030 i els animen a fer accions específiques sobre els ODS, sigui quina sigui l'àmbit formació en què estan.

Fotos de la jornada

Anterior El dirse s’obre camí a l’empresa
Següent Respon.cat posa en marxa el curs de formació de responsabilitat social per a empreses membres

També et pot interessar

S’obre la convocatòria 2017 del programa RSE.Pime

L’edició 2017 del programa RSE.Pime obre la convocatòria fins al 20 de juny. L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de nou l’oportunitat d’elaborar un pla d’acció d’RSE en 5

Respon.cat col·labora amb la campanya per la Reforma horària

Respon.cat ha col·laborat des de fa temps amb la iniciativa per la Reforma horària, i ara dues empreses membres, el Grup Sifu i Suara Cooperativa, podran participar en un procés pilot d’acompanyament a empreses,

Premis Respon.cat: Empreses que tenen una trajectòria de compromís

Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc la primera edició dels Premis Respon.cat a la responsabilitat social de les empreses. Durant l’acte també s’ha fet la proclama de l’Ideari de l’RSE que pretén inspirar els