Premis Respon.cat 2015

Premis respon.cat | 2015

Les empreses guanyadores de l’edició 2015 són:

PREMI RESPON.CAT


GAES és una empresa especialitzada en oferir solucions auditives a les persones amb problemes d’audició. Actualment és líder en el seu sector a Espanya, amb una presència amplia i creixent en altres països d’Europa i Llatinoamèrica (Portugal, Xile, Argentina, Equador, Panamà, Turquia), que la converteix en una de les principals cadenes mundials de distribució d’audiòfons, amb més de 500 establiments arreu del món. Forma part del grup GAES l’empresa Microson, únic fabricant espanyol d’audiòfons. La trajectòria en accions responsables de GAES es remunta a 20 anys i es plasma en iniciatives ben assentades a la companyia, adreçades als diferents grups d’interès: empleats, col·laboradors, especialistes mèdics, associacions, entitats, institucions i proveïdors.
KH Lloreda és una empresa familiar situada a Canovelles (Vallès Oriental) que el 1949 va iniciar la seva trajectòria amb el nom d’IRM Lloreda, Industrias de Recubrimientos Metálicos, sota la direcció de Jaume Lloreda. Al llarg de la seva història, IRM Lloreda es va dedicar a diversos tipus de recobriments: coberteries, rellotges, joieria, circuits impresos i electrònica, fins arribar a convertir-se en una empresa pionera d’aquest sector. La necessitat de netejar les peces que li arribaven dels clients, abans de rebre el tractament, va portar Jaume Lloreda a desenvolupar els seus propis productes perquè encara no existien en el mercat, com ara l’anomenat desengreixant IRM KH-7. Un cop verificada l’eficàcia d’aquests productes i especialment del KH-7, l’empresa va decidir comercialitzar-los. En un primer període, la venda es feia al mercat professional (restauració, tintoreries, etc.) i després es van obrir al mercat de gran consum. D’aquesta manera, a l’empresa hi convivien dues activitats: recobriments i detergents.

RECONEIXEMENT RESPON.CAT


HP Barcelona desenvolupa una política activa de Voluntariat Corporatiu com part essencial de la cultura de l’empresa. Recolza entitats, col·lectius i institucions del seu entorn més proper, sempre animant els empleats a cedir part del seu temps com a voluntaris, prioritzant les fórmules que permetin una implicació humana i el compartir els seus coneixements i habilitats.
El seu programa ambiental es basa en un concepte integral de conservació de la natura, promovent accions que ajuden a fomentar una actitud responsable vers l’entorn. Col·laboren en projectes de biodiversitat i millora ambiental amb diverses entitats amb les quals tracten aspectes tan diferents com el desenvolupament de tècniques i mètodes per minimitzar l’impacte d’emissions atmosfèriques (taüts ecològics, vehicles elèctrics...) i d’altres que contribueixen a conservar i recuperar la biodiversitat en el territori (recuperació i cura d’esquirols, quiròpters, papallones, tortuga mediterrània...).
La Garrotxa és un dels territoris líder en el desenvolupament de Territori Socialment Responsable, a partir dels projectes portats a terme en foment de l’RSE i l’RSA, de manera aplicada i pràctica en un entorn rural. El lideratge del projecte ha recaigut en la Fundació Garrotxa Líder, la qual ha estat també un referent per a tots els altres territoris rurals catalans que han gestionat el programa Leader.

Podeu veure la nota de premsa, el recull de premsa, i el vídeo-notícia :


A més, després de l’acte va tenir lloc una Jornada de transferència de les bones pràctiques, que va ser una oportunitat inigualable per poder dialogar amb les cinc organitzacions reconegudes, les quals van mostrar com gestionen l’RSE i van donat resposta a les inquietuds dels presents. Ho podeu veure en aquesta vídeo-notícia: