Premis respon.cat 2020

Premis respon.cat | 2020

Les organitzacions guanyadoras dels Premis Respon.cat 2020 són:

PREMI RESPON.CAT


Hospital Plató és un centre sanitari situat a la ciutat de Barcelona, al bell mig del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Fundat el 1925, l’Hospital Plató és un centre acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i pertany al Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) des dels seus inicis, al 1985; és membre de la Unió Catalana d'Hospitals i de la Federació Internacional d'Hospitals, i actua com a hospital general bàsic donant cobertura sanitària a una població de 150.000 ciutadans i ciutadanes. És una Fundació sense ànim de lucre que dona assistència a la sanitat pública.
Entitat social d’atenció a infants, joves, adults i gent gran amb especialització amb persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtica de salut mental i persones amb risc d’exclusió.

RECONEIXEMENT RESPON.CAT


Calidad Pascual, empresa familiar amb un conjunt de valors consolidat i diferenciador, referent en el sector de l'alimentació, va iniciar el camí el 1969 a Aranda de Duero, Burgos, per implantar-se a poc temps a tot l’Estat i exportar avui a 67 països. Amb una gamma de més de 200 productes, 6 plantes, 27 delegacions i més de 2.300 empleats, la seva principal activitat és la preparació, envasat, distribució i venda, entre d'altres, de làctics i derivats amb la marca Pascual, aigua mineral natural Bezoya, begudes vegetals Vivesoy, Bifrutas, Mocay Caffè, DiaBalance i The Goods.
Patronal dels minoristes càrnics de les comarques gironines que vol donar eines a les carnisseries perquè millorin els seus resultats. El Gremi col·labora amb la Fundació Pau Costa en el rojecte RAMATS DE FOC on s’activa la presència del ramader per netejar el sota bosc amb el ramat, a partir d’uns punts crítics determinats per Bombers i que la carn d’aquest ramats es comercialitza a les carnisseries sota aquesta marca. En aquest projecte, bombers, ramaders i carnissers actuen junts en un projecte per potenciar pastures en àrees amb risc d’incendis. La carn i els productes lactis obtinguts es comercialitzen amb el distintiu Ramats de Foc.
Els Premis Respon.cat 2020 al Territori Socialment Responsable es va atorgar al municipi de Manlleu. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, i per tal de buscar l’equilibri entre els aspectes econòmics, socials, ambientals i culturals del territori, es posa en marxa la campanya Manlleu, territori socialment responsable, que  vol apropar a les empreses, comerços i ciutadania els valors del desenvolupament sostenible.
Cadena de restaurants japonesos a domicili que elabora Sushi de qualitat. Es va iniciar al 2013 i ara es disposa de 5 restaurants. La col·laboració amb Mescladís va néixer des d’una ONG amb la qual col·labora l’empresa pagant-li els estudis a un noi de Guinea Bissau. Aquesta ONG els hi va recomanar establir contacte amb Mescladís i aquí vam començar a treballar junts. Des d'aquell moment, han tingut a 7 alumnes que han estat fent practiques a l’empresa, dels quals 5 han acabat en contractació. Consideren que fan una gran feina, ja que totes les parts estan satisfetes i n’obtenen un benefici.
El RACC va néixer el 1906 com un club d’automobilistes. Avui en dia el grup RACC, que disposa de gairebé 1.500 empleats, presta cobertura a més de 10 milions de persones en qualsevol lloc del món i està transformant-se en un Club de Serveis a la Mobilitat per tal d’oferir assistència i protecció a les persones quan es desplacen, sigui quin sigui el seu mitjà de transport.
  Josep Santacreu té la capacitat d’acció i l’energia que han fet ben visibles els resultats per a la societat de vincular la gestió amb la responsabilitat social de l’empresa. El doctor Santacreu ha impulsat iniciatives en els àmbits de l’esport, la cultura, l’acció social en múltiples vessants i el medi ambient. Santacreu és un activista, capaç de veure les necessitats socials i de planificar i focalitzar-se en la manera de reduir-les. La seva mirada pràctica es complementa amb la capacitat d’acció i amb la tria dels objectius més ambiciosos i justos.